ENTREVISTA A JORDI MARTÍNEZ

ENTREVISTA A JORDI MARTÍNEZ

CTO D’IMAN SERVICES / DIR. TÈCNIC DE IMAN SEGURIDAD

“Connectem els sistemes de detecció d’intrusos i incendi a la nostra Central Receptora d’Alarmes”

Sobre IMAN Facility Services: Serveis de Facility com la seguretat, el manteniment, la neteja i els serveis auxiliars.

IMAN Facility Services es la divisió del Grup IMAN que ofereix serveis de Facility, com la seguretat, el manteniment, la neteja i els serveis auxiliars. També disposa d'un centre especial de treball i una empresa especialitzada en el sector de cultura, turisme i oci. 


- Ens pot explicar quins serveis ofereix la divisió de Facility Services?

Oferim una amplia gamma de serveis relacionats amb els sistemes electrònics de seguretat i contra incendi, ciberseguretat, vigilància, manteniment, neteja i els serveis auxiliars.


- Quina experiència té IMAN treballant amb administracions locals?

IMAN té una àmplia experiència treballant amb administracions locals en la implementació de serveis de manteniment i seguretat. Connectem els sistemes de detecció d’intrusos i incendi a la nostra Central Receptora d’Alarmes. Actualment, col·laborem amb més de 20 Ajuntaments, ajudant-los a millorar la seva seguretat i complir amb la normativa vigent.


- Quines funcions exerceix en el nou roll de CTO als Facility Services?

El CTO (Chief Technology Officer) als Facility Services té un paper crucial en el desenvolupament i supervisió de les tecnologies i solucions que s'implementen als llocs gestionats per IMAN. Això inclou la innovació tecnològica, la supervisió de la implementació de nous sistemes i assegurar que tots/es els/les treballadors/es estiguin ben preparats/des i motivats/des per utilitzar les aplicacions i realitzar la implantació dels nous serveis que estem desenvolupant.


- Quines són les solucions integrals i els serveis de manteniment de seguretat que ofereix IMAN als ajuntaments i com s'asseguren que els sistemes funcionin correctament i compleixin amb la normativa vigent? 

Aquestes solucions inclouen disseny, instal·lació, manteniment preventiu i correctiu dels sistemes. Ens assegurem que els sistemes funcionin correctament i compleixin amb la normativa vigent mitjançant inspeccions regulars i un equip de tècnics qualificats. A més, els sistemes es connecten a la nostra Central Receptora d’Alarmes, que monitoritza el seu funcionament les 24 hores, reportant les alarmes generades i els esdeveniments relacionats amb les fallides que es produeixen.


- Com monitoritzen, verifiquen i tramiten els senyals d'alarma que reben des dels sistemes de seguretat amb la connexió a la Central Receptora d'Alarmes? És fàcil d’implementar o es troben amb algun repte?

IMAN té una Central Receptora d'Alarmes per monitoritzar i verificar els senyals d'alarma. El procés implica la recepció de senyals, la verificació i la comunicació ràpida amb les autoritats o els responsables de la corporació. La implementació no és complexa; s’utilitzen protocols estàndard i està dissenyada per ser efectiva en situacions d'emergència. El repte al qual ens hem enfrontat és que els nostres clients requereixen nous serveis remots, i vam decidir evolucionar la nostra CRA en un Centre d'Operacions de Serveis Global (Global SOC)). El G-SOC, a la vegada, està potenciant les capacitats i la continuïtat del negoci de tots els serveis de Facility.


- Disposen de serveis de seguretat de la informació?

Sí, IMAN ofereix serveis de consultoria de seguretat de la informació i serveis de monitorització de Ciber-SOC. La nostra visió és que la seguretat és transversal i integral. Podem ajudar a implementar un  Sistema de Gestió de la Seguretat de la Informació (SGSI) com el que es requereix en el compliment de la ISO27001 o de l’Esquema Nacional de Seguretat. El SGSI és un conjunt de bones pràctiques sobre la gestió de la seguretat de la informació en el qual no només es contempla la seguretat de les dades, la infraestructura i les comunicacions, sinó també la necessitat de disposar de seguretat física i control d'accés de les persones a les instal·lacions.


- Quina és la seva opinió sobre el tractament de senyals d'incendis en equipaments municipals?

IMAN té protocols establerts per al tractament de senyals d'incendis en equipaments municipals, assegurant una resposta ràpida i eficaç. Cal senyalar que el Reglament de Instal·lacions de Protecció contra Incendis que va entrar en vigor el 12 de desembre de 2017 indica que la transmissió de les senyals d’incendi s’han de realitzar mitjançant comunicadors que compleixin la norma EN54. No és habitual que els sistemes d’alarma compleixen aquesta norma sinó la EN50131 i en aquest cas no es permet connectar la senyal d’incendi com una zona de detecció del sistema anti-intrusió.


- Quins casos d'èxit o projectes destacats pot esmentar que hagin realitzat amb ajuntaments?

IMAN ha realitzat nombrosos projectes d'èxit amb ajuntaments en tot el país. Alguns exemples podrien incloure la millora de la seguretat en instal·lacions públiques, la implementació d'un control d'accés més eficient i sistemes de videovigilància per a la prevenció de delictes i la resposta més ràpida a les emergències. També, des de l’àrea de consultoria, hem desenvolupat Plans Directors de seguretat per a la implementació de mesures als equipaments municipals.


 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top