ENTREVISTA A JORDI PADRÓS

ENTREVISTA A JORDI PADRÓS

GERENT D’EXPOMON

“Les administracions més petites poder gaudir d’elements museístics qualitatius a preus i plaços més assequibles”

Sobre Expomon: L’ experiència i alta qualificació d’Expomon els permet assolir qualsevol projecte en l’àmbit museogràfic, expositiu, efímer, etc. de forma global: des del plantejament inicial i plànols, fins a la inauguració i el desmuntatge, incloent-hi disseny, producció i posada en funcionament.

- Quins són els orígens d’Expomon?

La meva experiència professional va començar l´any 1996 en una enginyeria de Barcelona, on construíem laboratoris farmacèutics. Vaig aprendre molt sobre el món industrial i el producte acabat amb màxima qualitat, i això em va ajudar a introduir-me al sector d´arquitectura efímera i entrar el món de la museografia. El 2007 vam crear Expomon Produccions i Muntatges SL.

Actualment, l´activitat principal d´Expomon és la producció i muntatge d´exposicions de tot tipus, aplicada també a altres variables com el mobiliari museogràfic, vitrines, estands, showrooms per a empreses, i obrint-nos a nous sectors com el del retail per a comerços.

De quines instal·lacions i recursos humans disposeu?

Expomon està ubicat a Artés, centre neuràlgic del Bages que ens permet una comunicació equidistant amb tot el territori català. Comptem amb una nau de més de 2.000m2 que ens permet produir i mostrar al client els elements expositius, així com emmagatzemar aquests elements un cop finalitzat el seu temps expositiu i posar-los en forma per futures exposicions.

Actualment tenim una vintena de persones en plantilla, formada per disseny, dibuix tècnic, I+D, tècnics de projecte, comercial, administració i l’equip de taller amb fusteria, metal·listeria, electricitat, pintura i muntatge.

L’arquitectura efímera o la museografia es treballa per projectes, integrals normalment. Com acostumeu a treballar amb el client?

Un dels nostres trets diferenciadors és que som una empresa que s’adapta a les necessitats de cada client, entomant tot el procés del projecte o parcialment les parts que necessiti.

Ens agrada molt treballar conjuntament amb el client, això vol dir que el projecte neix d’una trobada inicial on es fan els plantejaments base a desenvolupar i es plantegen uns timings. La maquinària es posa en marxa iniciant-se un seguit de fases:
-Disseny i projecte bàsic de la idea
-Render o 3D de com quedaria el disseny en l’espai
-Elaboració de plànols constructius
-Prototips d’elements expositius, si cal
-Pre-muntatge previ a les nostres instal.lacions
-Muntatge
-Desmuntatge
-Emmagatzematge

Tot i així també teniu una part de producte més estàndard a nivell de museografia o exposicions, oi?

Sí, vam detectar que hi ha elements que poden funcionar en àmbits més petits que museus com vitrines, expositors, panells expositius, etc...

Per una banda produir-los en sèrie abarateixen els costos i per altra banda escurcen el plaç d’entrega alhora que permeten generar altres fórmules com són el seu lloguer.

Això permet a les administracions més petites poder gaudir d’elements museístics qualitatius a preus i plaços més assequibles.

Quines són les principals demandes que teniu per part d’Ajuntaments?

A part dels Ajuntaments, les altres demandes arriben per fundacions, empreses que volen exposar algun tipus de producte o bé dissenyadors externs qui busquen empreses com la nostra que tinguin capacitat per produir i construir.

Algun projecte que us hagi agradat especialment a nivell d’administracions?

Centre Interpretació Fumanya on es troba un un impressionant jaciment paleontològic amb més de 3.500 empremtes de dinosaures de més de 65 milions d’anys. Aquí hem pogut desenvolupar tota l’essència Expomon de producció i muntatge d’exposicions: construcció de vitrines i peanyes, audiovisuals, col·locació de peces, escenografies, maquetes,  instal·lació elèctrica, il·luminació, gràfica, fusteria i pintura.

Senyalètica exterior Artés. Aquest ens ha agradat especialment doncs l’hem portat a terme a casa, a la població on estem ubicats. Ens ha permès poder dissenyar i produir a mida una senyalètica exterior per commemorar els 100 anys de la Revolta dels Burots.

Quines són les tendències que marquen l’arquitectura efímera i les exposicions actualment?

La tendència actual és buscar que l’usuari visqui una experiència en la seva visita. Això passa perquè no tan sols s’endugui el coneixement del que ha vist sinó que ho gaudeixi o l’impacti emocionalment d’alguna manera.

Traslladat aquest concepte a arquitectura i disseny el món tecnològic pren gran rellevància: pantalles tàctils, realitat augmentada, jocs interactius...

Doneu importància a l’I+D, això és un valor diferencial d’Expomon?

Som una empresa inquieta i ens agrada estar a l’última en materials i noves solucions, per això tenim el nostre departament on s’estudien i analitzen sistemes constructius que s’adaptin als projectes actuals o potencials. Això ens diferencia d’altres empreses del sector doncs ens permet oferir al client un element exclusiu i diferent de la resta.

Ara estem treballant un sistema de panells expositius per adaptar-se a espais com museus, sales de cultura, halls, showrooms, centres cívics, etc. També hem patentat una frontissa especial per a vitrines de mida petita i de gran envergadura que queda amagada de cara al visitant, i que permet obrir la vitrina fàcilment per accedir a dintre.

VIDEO CORPORATIU

 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top