ENTREVISTA A JORDI PONT

ENTREVISTA A JORDI PONT

TINENT D'ALCALDE DE QUALITAT URBANA A L'AJUNTAMENT D'IGUALADA
 
“Actualment Igualada disposa de dos espais d’esbarjo per a gossos, un de més urbà en format d’espai tancat i un en format d’espai totalment obert”

Recentment l’Ajuntament d’Igualada ha modificat l’Ordenança sobre la Tinença d’Animals Domèstics, especificant nous requisits tant pel que fa al seu registre i cens com pel que fa al seu esbarjo a la via pública.
 

-Recentment s’ha decidit habilitar una nova àrea d’esbarjo pels gossos a Igualada. On s’ubica i com funciona?

Actualment Igualada disposa de dos espais d’esbarjo per gossos, un de més urbà i en format d’espai tancat, ubicat al barri de Set Camins, i un de recent posada en marxa a l’Avinguda Catalunya, en format d’espai totalment obert.  En aquestes àrees és obligatori recollir els excrements com a la resta de la ciutat, els gossos han de dur el xip corresponent i s’hi prohibeixen les races potencialment perilloses.


-Quins canvis han introduït a l’ordenança sobre la Tinença d’Animals Domèstics?

D’una banda, se’n va modificar l’article 7è, establint que els propietaris d’animals de companyia estan obligats a identificar-los mitjançant la implantació d’un microxip homologat o per altres sistemes que es puguin establir per via reglamentària. Per tal que la identificació sigui efectiva, caldrà registrar les dades associades a la identificació al Registre d’Animals de Companyia de la Generalitat de Catalunya (ANICOM)”.  I a més, al seu article 16è, que fa referència a la tinença d’animals a l’exterior, es va afegir l’apartat 16 bis, que inclou aquests nous espais municipals d’esbarjo, especificant que els propietaris hi poden deixar en llibertat els animals però “vigilant especialment per evitar la seva fugida o pèrdua i la provocació de molèsties a les persones i als altres animals que comparteixen l’espai”, que seran “responsables dels danys que puguin ocasionar a altres animals, persones o béns” i que “estan obligats a recollir els excrements, evitar baralles o enfrontaments amb altres animals, evitar la sortida de l’animal de l’espai sense lligar i mantenir l’espai net i en bones condicions”. Tampoc es permet l’accés en aquests espais de gossos potencialment perillosos i sense morrió i, en qualsevol cas, s’hi diu que l’incompliment de l’ordenança “serà sancionat d’acord amb el que estableixi la normativa vigent”.


-Quants animals domèstics hi ha censats a Igualada?

El cens d’animals vius a la ciutat és actualment de 970.
 

-Com controlen l’incivisme dels propietaris de gossos?

En primer lloc, amb una acció informadora mitjançant agents cívics a peu de carrer. I en paral·lel, amb l’actuació d’agents de la Policia Local que vigilen i formulen les corresponents denúncies als propietaris de gossos que no recullen les deposicions o porten els animals deslligats fora de les àrees habilitades. A banda, s’està iniciant una campanya sensibilitzadora i informativa per recordar l’obligatorietat de tenir el gos  censat i amb xip, per tal d’augmentar el cens municipal.

 

 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top