ENTREVISTA A JOSÉ MIGUEL SÁNCHEZ

ENTREVISTA A JOSÉ MIGUEL SÁNCHEZ

CAP DEL SERVEI D’INFRAESTRUCTURES ESPORTIVES DE LA GENERALITAT VALENCIANA

"L’objectiu principal de la 'Guia de reparació de pistes poliesportives' és el de facilitar a tècnics i gestors l’elaboració de projectes i plecs per a ampliar, millorar, modernitzar, adaptar, adequar o reforçar instal·lacions esportives."

L’empresa MAPEI ha col·laborat amb el servei d'infraestructures esportives de la Generalitat Valenciana i la Càtedra de l'esport de la Universitat Politècnica de València en l'elaboració de la "Guia de reparació de pistes poliesportives". Parlem amb en José Miguel Sánchez, cap del servei d’infraestructures esportives de la Generalitat Valenciana.


- Per què van escollir MAPEI per treballar la "Guia de reparació de pistes poliesportives"?

La col·laboració amb MAPEI ens aplega a través d’un dels tècnics del servei d'infraestructures esportives que mantenia contacte professional amb l'empresa. Des del principi no vam tindre cap dubte a desenvolupar el projecte perquè la necessitat que cobreix existeix en el sector, i a més MAPEI és un fabricant de referència que ofereix múltiples solucions a les patologies més comunes en instal·lacions esportives. La guia sorgeix del treball conjunt del personal tècnic del Servei d’Infraestructures Esportives de la Generalitat Valenciana i del Departament d’Assistència Tècnica de MAPEI i li vam donar l'encaix institucional al través de la Càtedra d'Estudis Esportius que la Direcció General de l'Esport participa juntament amb la Universitat Politècnica de València.  


- A qui va dirigida la "Guia de reparació de pistes poliesportives"?

La guia es dirigeix als responsables d'instal·lacions esportives, als tècnics de l'esport i als tècnics d'arquitectura que desenvolupen projectes d'obres reparació i mantenint d'instal·lacions. Tant en l’àmbit de gestió públic com privat. I s’ofereix a gratuïtament a través dels portals d’Internet de la Direcció General d’Esport de la Generalitat Valenciana, de la Càtedra d’Estudis Esportius de la Universitat Politècnica de València i MAPEI.


- Quin és l’objectiu principal de la guia?

L’objectiu principal és el de facilitar a tècnics i gestors l’elaboració de projectes i plecs per a ampliar, millorar, modernitzar, adaptar, adequar o reforçar instal·lacions esportives.  La guia conté les lesions i patologies que es produeixen més sovint en les pistes poliesportives i la manera més bona de reparar-les, amb criteris tècnics i estètics. Està enfocat a detallar com fer les reparacions i el manteniment de les instal·lacions, tenint en compte els diferents tipus de suport que hi ha.


- Com han treballat la publicació amb els diversos agents implicats?

Ha sigut un treball de col·laboració permanent, en el qual per part dels tècnics del Servei s'han manifestat les patologies més comunes, aportant estudis i material gràfic i per part de MAPEI s'han estudiat i proposat solucions tècniques de reparació i millora dels diferents tipus de paviment esportiu. És de destacar que hem comptat amb la col·laboració de molts dels ajuntaments de la Comunitat Valenciana, que són els titulars de les instal·lacions estudiades.


- S’han plantejat treballar amb guies per a altres projectes? Si és que sí, per a quins?

Sí, aquest treball suposa l’inici d’una col·lecció de monogràfics específics que s’anirà publicant en format digital per a posar-la a disposició de les persones interessades en la matèria. Ja s'han iniciat els treballs per a desenvolupar dues guies per a la reparació de piscines i de frontons.

 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top