ENTREVISTA A JOSEP FONT

ENTREVISTA A JOSEP FONT

CEO SODECA

"SODECA ha estat un dels principals proveïdors de sistemes de ventilació i extracció de fums per al túnel de Glòries"

Sobre SODECA GROUP: SODECA ofereix solucions en ventilació industrial, evacuació de fums en cas d’incendi, pressurització d’escales i millora de la qualitat de l’aire interior.

A dia d’avui SODECA Group s’ha convertit en un dels líders internacionals en el sector de la ventilació, compta amb més de 600 treballadors, 7 centres de producció, 12 filials de comercialització i diferents marques de comercialització: SODECA, SISTEVEN, DECACLIMA, PIDECA i MARELLI VENTILAZIONE.


-    SODECA Group va apostar per un model de creixement vertical. Aquesta estratègia ha estat encertada especialment després de la manca de subministraments viscuda als darrers temps?

En el nostre cas, el model de creixement que hem seguit ens ha permès controlar més etapes del procés de producció i augmentar la quota de mercat. La no dependència de tercers ens ha permès millorar l’eficiència i reduir els costos de producció a curt i llarg termini.


-    Què destacaria de les solucions de deshumectació de recintes com piscines, poliesportius o centres lúdics que ofereix Decaclima?

Decaclima es especialista en equips i solucions de climatització y tractament d’aire per aquells clients que necessiten solucions personalitzades i amb alts requeriments tècnics. 

En concret, les solucions de deshumectació de Decaclima destaquen per la capacitat de controlar la humitat de manera eficient i sostenible. Aquests sistemes utilitzen una tecnologia que permet deshumidificar l’aire de manera ràpida i eficient, cosa que permet la prevenció de la condensació a les parets i la formació de floridures. 


-    Vostès també són líders internacionals en solucions de pressurització d’escales i vies d’evacuació. Què els fa líders en aquesta categoria?

SODECA compta amb 40 anys d’experiència en el disseny i fabricació de sistemes de ventilació i ha dissenyat i desenvolupat solucions de pressurització d’escales i evacuació de fums des de els seus inicis.

A SODECA invertim constantment en la investigació i desenvolupament per assegurar que els nostres sistemes estiguin a la avantguarda de la tecnologia. Treballem amb una estreta col·laboració amb els nostres clients per tal de poder entendre les seves necessitats específiques i desenvolupar solucions personalitzades que compleixin amb els seus requeriments.

Per altre banda la qualitat i fiabilitat dels equips de SODECA es un factor clau. Els nostres equips compten amb un rigorós procés de control que garanteix els màxims estàndards de qualitat dels nostres equips.


-    En el món de la ventilació, quins canvis s’estan vivint actualment?

Actualment, el món de la ventilació està experimentant importants canvis que estan transformant la manera com es pensen i dissenyen els sistemes de ventilació. Alguns dels canvis més significatius són:
Es presta una major atenció a la qualitat de l'aire interior: després de la pandèmia s'ha incrementat la preocupació per la qualitat de l'aire interior i la seva relació amb la salut. Això ha portat a un increment de la demanda de sistemes de ventilació.

També hem notat un major enfocament en l'eficiència energètica: L'eficiència energètica continua sent una preocupació clau al món de la ventilació, especialment amb la creixent demanda de sistemes de ventilació en edificis comercials i residencials. Els avenços en tecnologia han permès el desenvolupament de sistemes de ventilació més eficients, que consumeixen menys energia i tenen un impacte menor al medi ambient.


-    Com ha comentat SODECA es preocupa per la qualitat de l’aire interior. Quines soluciones aporta l’empresa vistes aquestes necessitats?

La preocupació per la qualitat de l’aire interior ha anat en augment en els últims anys, és per aquest motiu que a SODECA hem apostat per les solucions VMC (Ventilació Mecànica Controlada). Aquestes solucions estan dissenyades per proporcionar un ambient saludable i confortable en habitatges i edificis residencials. 

Aquesta solució consisteix en un sistema de ventilació que s'encarrega de renovar l'aire de l'interior dels edificis de manera constant, eliminant la humitat i els contaminants per millorar la qualitat de l'aire i la salut de les persones.

A principis d’any vam presentar les solucions AIRHOME, aquest sistema utilitza una tecnologia de recuperació de calor que permet recuperar fins al 90% de la calor que es perd en evacuar l'aire viciat de l'interior. D'aquesta manera, es redueix el consum energètic i millora l'eficiència energètica de l'edifici.


-    Quina aposta fa SODECA per la sostenibilitat?

A SODECA, la sostenibilitat és un dels nostres valors fonamentals i estem compromesos a prendre mesures concretes per tal de reduir el nostre impacte ambiental i contribuir cap a un futur més sostenible. Entre aquestes mesures destaquen:

Solucions eficients energèticament: SODECA ha desenvolupat solucions d'alta eficiència energètica que permeten reduir el consum d'energia i controlar les emissions de CO2. A més, moltes de les seves solucions utilitzen tecnologies de recuperació de calor que permeten aprofitar l’energia que es perd en la ventilació per reduir el consum energètic.

També hem implementat mesures per reduir les emissions de CO2, com l'ús d'energies renovables, la millora de l'eficiència energètica de les instal·lacions i l'optimització del transport i la logística.


-    Quins projectes de SODECA destacaria a nivell internacional?

SODECA ha participat en una àmplia gamma de projectes internacionals destacats a diferents sectors, des de centres comercials i culturals fins a edificis d'oficines i terminals de transport.
Entre els projectes més destacats a nivell internacional destaquen:

Terminal 1 de l'Aeroport Internacional de Dubai, Emirats Àrabs: Els sistemes de ventilació per a aquesta impressionant terminal son de SODECA. Aquesta terminal és una de les més grans del món i compta amb una superfície de més de 550.000 metres quadrats.

Port de Baku, a Azerbaidjan: SODECA va subministrar els sistemes de ventilació per a aquest important port comercial, que és un dels més grans de la regió del Caspi.


-    I a nivell de Catalunya?

SODECA ha estat un dels principals proveïdors de sistemes de ventilació i extracció de fums per al túnel de les Glòries.

En concret, SODECA va subministrar 35 unitats JET FAN axials d'alta eficiència per a la ventilació diària i ventilació d’emergència cas incendi, aquests equips es van instal·lar en diferents punts en el recorregut del túnel. Els ventiladors de SODECA van ser seleccionats per la seva alta capacitat d'extracció d'aire, la seva alta qualitat i una durabilitat superior a 20 anys.

Els sistemes de ventilació per a túnels de SODECA es fabriquen a mida segons els requeriments de cada projecte.-    Quins són els seus plans pel 2023?

Pel que fa les previsions de creixement, el passat mes d’abril es va fer la presentació oficial de l’ampliació del centre productiu de Ripoll.

El nou edifici comptarà amb un magatzem amb tecnologia d'última generació i una capacitat de 10.000 palets, permetrà duplicar la capacitat productiva de l'empresa i reduir la petjada de carboni gràcies a la disminució de trajectes logístics entre magatzems, unificant-ho tot a les instal·lacions de SODECA a Ripoll.

La gran aposta per la sostenibilitat es veu reflectida amb la instal·lació de més de 500 panells fotovoltaics, aconseguint així auto abastir-se del 100% d'energies renovables, durant gran part de la jornada productiva.

 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top