ENTREVISTA A JOSEP GÜELL I COMPTE

ENTREVISTA A JOSEP GÜELL I COMPTE

PRESIDENTE DE COMPOSGRAVE S.L. (EVOQUIA)
“Convé oferir al sector funerari tot un seguit d'elements escultòrics que el revitalitzin i l'acostin a una demanda que cada dia es més exigent i avui no troba satisfacció amb l'oferta actual”

Sobre EVOQUIA: marca que neix amb l’objectiu d’ésser un referent en la modernització del sector funerari.

- Perquè aquesta aposta de disseny en els elements funeraris?

Per la necessitat d’actualitzar i modernitzar els espais funeraris que normalment  disposen d'una oferta convencional. Creiem que convé oferir al sector tot un seguit d'elements escultòrics que el revitalitzin i l'acostin a una demanda que cada dia es més exigent i avui no troba satisfacció amb l'oferta actual. Volem contribuir al canvi des de una aposta artística i funcional.
 

- De fet, vostè ja ve d’iniciatives anteriors relacionades amb aquest component d’innovació

Sí, però des d'un món completament diferent, més lligat amb la moda i les seves tendències, tot i que quan vaig començar a ficar-m'hi també només hi havia, des de feia molt temps, una oferta pràcticament estàtica. Vam acabar fent-la dinàmica.
 

- Quines són les principals línies de producte d’Evoquia?

La nostra principal línia de producte és la creació de columbaris artístics de disseny propi. Hem començat pel més clàssic de tots i el més representatiu del mediterrani que és el xiprer. En tota la cultura mediterrània està present. Des de ser un símbol de l’hospitalitat a ser un element d’acompanyament, és a dir, des de ser una guia amb tota la majestat de les fulles cap al cel a ser l'acompanyament dins l’art funerari.

- Com va sorgir la idea d'aquest model?

En aquest cas, el xiprer com a gran símbol del mediterrani, de l’hospitalitat, de benvinguda i també, si es vol anar més enllà, del Déu HADES de la mort.
 

- Una instal·lació destacada del columbari Cyprus la podem veure al Cementiri de Montjuïc. Què va determinar en aquest cas l’aposta cap aquest model?

Per voluntat de Cementiris de Barcelona es van ubicar al lloc on millor podien estar, al Jardí de la Mediterrània del Cementiri de Montjuïc. Va ser la nostra primera venda i no podia haver anat a millor lloc.
 

- Quines diferències percep la gent quan veu aquest tipus de columbaris?

La gent es sorprèn i tot seguit se n'enamora. Però això passa quan ho veu amb els seus propis ulls. El nostre objectiu es ambiciós, volem acostar l'art, l'escultura, etc. al sector i no serà fàcil. Però ja hi arribarem, aquesta és la nostra missió empresarial i aquest es el nostre repte. Ens en sortirem...
 

- És difícil traslladar i vendre la innovació en un sector tant tradicional?

Molt, perquè s’ha de fugir de lo convencional i costa fer aquest tomb. Però de la mateixa manera que estem transitant dels nínxols cap als columbaris per que va en augment el percentatge de cremacions, estem convençuts de que la nostra aposta no només es farà un lloc al mercat si no que a més crearà tendència al sector.

 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top