ENTREVISTA A JOSEP MONRÀS

ENTREVISTA A JOSEP MONRÀS

ALCALDE DE MOLLET DEL VALLÈS
 
“El pressupost global de Serveis Socials per a l’any 2018 és de 7.014.244,41 euros” 

L’Ajuntament de Mollet del Vallès és un dels 25 de tota Espanya que arriba al “nivell d’excel·lència” en inversió social segons el rànquing que ha fet públic l’Asociación Estatal de Directoras y Gerentes de Servicios Sociales a partir de les dades que ofereix el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques.

- Mollet del Vallès supera en inversions en Serveis Socials la major part de les grans ciutats d’Espanya, què significa això pel ciutadà?

Aquest és el compromís de l’Ajuntament, que ho fa per convicció i no pel reconeixement.

L’aspecte més important i cabdal és que, amb aquestes inversions, el ciutadà té al seu abast un ajuntament que es preocupa per ell i posa els recursos necessaris per ajudar-lo en situacions difícils, inclús en casos en que no som l’administració que té la competència per fer-ho.


- Quin és la inversió que es fa en Serveis Socials i què representa pel pressupost total de Mollet del Vallès?

El pressupost global de Serveis Socials per a l’any 2018 es de 7.014.244,41 €. En aquest sentit els pressupostos en polítiques socials i d´ocupació estan inclosos altres serveis de benestar (educació, ocupació, serveis socials, atenció a la discapacitat, etc.). 


- Quines inversions en Serveis Socials s’estan fent?

L’Ajuntament de Mollet destina inversions adreçades a aconseguir majors prestacions socials, l’activació de polítiques d´ocupació, i suport a les famílies en situacions de vulnerabilitat i amb necessitats de suport en atenció a la Discapacitat i Dependència.


- Quins són els serveis més demandats pels ciutadans?

Els serveis de suport en diversos nivells, com per exemple l´atenció domiciliaria i prestacions com ajuts per escoles bressol, menjador escolar, etc.


- Quants ciutadans es beneficien dels Serveis Socials de Mollet a l’any? Quins són els perfils dels usuaris que en demanden?

Aproximadament es beneficien prop de 11.000 ciutadans i ciutadanes i el perfil és molt divers ja que als serveis socials acudeixen persones amb diferents tipus de situacions i de diferents perfils.


- Quina valoració fa del fet que Mollet aparegui al Top 25 en inversió social segons el rànquing de l’Asociación Estatal de Directoras y Gerentes de Servicios Sociales?

És un reconeixement a l’Ajuntament però sobre tot als professionals de serveis socials per la magnífica i complicada feina que fan, molts cops no del tot agraïda.

 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top