ENTREVISTA A JOSEP OBIOLS

ENTREVISTA A JOSEP OBIOLS

CEO de Control Group

"Som un dels millors partners de les grans tecnològiques mundials"

Sobre CONTROL GROUP: Va néixer fa 40 anys com a empresa distribuïdora de material d'oficina i actualment és soci de les principals empreses tecnològiques, ostentant premis per la seva destacada activitat per part de SAGE i d'HP. Parlem amb Josep Obiols d'aquest 40 aniversari i de com han sabut adaptar-se a la 4a revolució, la de la tecnologia.

- Aquest any es commemora el 40 aniversari de Control Group, una data important per fer balanç ...

Efectivament, un aniversari et permet reflexionar i fer una retrospectiva de l'evolució de l'empresa. Control néixer a Manresa fa 40 anys per donar serveis a les empreses de la Catalunya Central. Amb el temps ha evolucionat donant servei a tot Catalunya i altres àmbits geogràfics de l'Estat Espanyol. Les persones que formem part de l'empresa també hem evolucionat personal i professionalment al mateix temps i això ens satisfà quan fem aquest balanç final.


- Sens dubte, Control Group pot dir que ha sabut adaptar-se als canvis i a les innovacions en matèria de tecnologia ...

Doncs sí. Suposo que a les persones que formem part de Control ens motiven els reptes i ens agrada veure com canvia el mercat i com podem adaptar-nos. Vam començar venent papereria i mobiliari i hem evolucionat al que som actualment, una empresa tecnològica. La millora contínua dels processos és un dels principals objectius de l'empresa, per això, disposem de les certificacions ISO 9001 i 14001, ens impliquem en polítiques d'igualtat de gènere, de sostenibilitat, etc. A més, disposem d'un departament d'R + D encarregat del desenvolupament de productes propis, en concret de mobilitat empresarial.


- Quin és el principal core business actual de la companyia?

Principalment, programari empresarial, gestió documental, solucions d'impressió, sistemes i xarxes, mobilitat empresarial, i encara conservem productes de material d'oficina i mobiliari.


- La seva facturació superior als 22 milions d'euros anuals els confereix una important posició en el mercat català. Quins són els valors que els han portat fins aquí?

Jo crec que tenim un únic valor i són les persones. Tant les internes a l'empresa com els nostres clients. Si tenim cura a les persones, aquestes donen el millor de si mateixes, igualment passa amb els clients, si els acompanyem a prendre bones decisions no et veuen com un proveïdor sinó com un partner. De vegades és millor perdre una venda per guanyar un client.


- Quina és la infraestructura de Control Group que els permet donar servei a tots els seus clients?

Control Group té delegacions arreu del territori català, compta amb més de 120 empleats, un gran nombre del qual són tècnics molt qualificats. També tenim empreses col·laboradores a nivell estatal.


- Control Group és partner de les principals companyies tecnològiques del món com poden ser Sage o HP. Qualitat garantida, sens dubte.

Sí, som un dels millors Partners d'aquestes grans tecnològiques mundials. En concret, Control Group ha aconseguit diversos anys consecutius el premi Sage CEO Circle per ser el Partner nº 1 a nivell d'Espanya. Sage és líder tecnològic mundial en gestió empresarial i comptabilitat al Núvol. La missió tant de Control com de Sage és acompanyar les empreses en el seu viatge cap a la transformació digital, amb les solucions i serveis que millor s'adaptin a les seves necessitats. També hem estat nomenats aquest 2019 com a millor partner HP de solucions MPS per a Espanya i Portugal.

Des de fa anys tenim l'acreditació HP PartnerFirstPlatinum, la més alta distinció en el programa de Partners d'HP, portant tota la seva extensa gamma de productes i serveis de manera que podem oferir solucions end to end. A més, la decidida aposta estratègica d'HP per als serveis del lloc d'ocupació amb els seus programes MPS i DAAS coincideix plenament amb la vocació de Control Group com a empresa de serveis i les dues companyies s'alineen per liderar la transformació de l'experiència de l'usuari d'IT. HP és una empresa que des de fa molts anys té una especial sensibilitat i respecte pel medi ambient i té una política de sostenibilitat focalitzada en 3 eixos: les persones, el planeta i les comunitats. Control Group s'alinea amb aquesta aposta decidida d'HP per fer el món i els negocis més sostenibles i aprofitar la innovació i la tecnologia per tancar el cercle dels productes des de la fabricació fins al seu reciclatge en un nou producte. Un exemple d'això és la tecnologia Pagewide de tinta professional d'HP que és una aposta de HP i de Control Group per tecnologies que tenen un consum energètic molt inferior a altres (70% menys) i una dràstica reducció d'emissions de CO2. A més de tot el que s'ha dit, en Control Group també som Partner de Sonicwall, Konica Minolta i Makropaper, entre d'altres.


- Quina importància ofereix Control Group a l'apartat de RSC? En el seu full de ruta hi ha també la implicació amb l'entorn social?

Des dels seus inicis Control Group sempre ha empatitzat amb les persones del seu voltant i per això ha col·laborat en multitud de causes del seu territori. A mesura que Control ha anat creixent també ho ha fet la seva implicació a nivell de RSC. Actualment, donem suport: a una fundació que promou l'educació, la qualitat de vida i la plena inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o en situació de vulnerabilitat; a una associació de malalts d'Alzheimer; a una associació de professionals sèniors al servei del territori; a la Fundació del Convent de Santa Clara, etc. També estem compromesos amb l'esport com a garant d'una bona salut física i mental patrocinant el BAXI Manresa de bàsquet. Donem suport a la cultura com a forma de cultiu dels coneixements humans, per això patrocinem: l'Espai d'Arts Escèniques de Manresa -el Kursaal-; som mecenes del Palau de la Música; patrocinem festivals de música com el "Festival de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages" o el Festival Internacional de Música Castell de Peralada.


-Per acabar, ¿duran a terme aquest any alguna acció especial per celebrar aquest 40 aniversari?

I tant! Anem a celebrar-ho amb l'equip de persones de Control Group, amb els nostres socis, clients i proveïdors.

www.controlgroup.es


Font: La Vanguardia
 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top