ENTREVISTA A JOSEP OLIVERAS

ENTREVISTA A JOSEP OLIVERAS

GERENT de EL ARTE CRISTIANO

"En aquests moments ens dediquem gairebé exclusivament a la realització de figures de pessebre, siguin peces noves o restauracions"

Sobre EL ARTE CRISTIANO: Empresa de llarga tradició fundada l'any 1880. Actualment disposa d’un taller avançat de més de 2.000 m2 situat a la ciutat d'Olot on hi fan Pessebres Municipals i altres estàtues Cristianes.

-    Com van ser els orígens d’aquesta empresa centenària?

Els fundadors eren artistes amb grans inquietuds, creadors de la reconeguda escola de pintura d’Olot i precursors de l’actual escola de belles arts. En un dels seus viatges a Paris varen conèixer la tècnica de realitzar escultures religioses en sèrie, anomenat “art de saint sulpice” ja que aquest taller estava ubicat en aquest barri parisenc.

Van pensar que importar aquesta tècnica a Olot, proporcionaria una sortida professional als alumnes de l’escola d’art. Al mati treballarien al taller i a la tarda continuarien amb la seva formació artística. Així, es va fundar al 1880 el primer taller de sants d’Olot “El Arte Cristiano”.


-    Com es fa per sobreviure al mercat després de tants anys?

Doncs amb molt d’esforç i sacrifici. Els temps actuals ens han obligat a reorientar el nostre negoci, sigui amb nous nínxols de mercat(oferint altres tipus d’escultura, potenciant les restauracions) o també, amb la cerca d’altres canals de comercialització que ens permeti entrar a més mercats(en aquest cas, internet és importantíssim).


-    A nivell d’avenços tecnològics a la seva empresa què en destacaria?

Si ens referim al sistema de treball fa temps que estem realitzant una forta inversió en la confecció de motllos nous que permetin fer les imatges de sempre en altres materials i puguin ser col·locades a l’aire lliure.

Aquest tipus de figures són molt valorades pels nostres clients de figures de pessebre.


-    Però continua sent un treball artístic i artesà...

Completament. De fet, la realització amb nous materials no ha variat la metodologia de treball en les diferents seccions d’emmotllatge, retoc i pintura. Aproximadament el 80% dels costos de producció és la ma d’obra  altament qualificada dels nostres artesans. Això fa les nostres peces úniques i exclusives.


-    A què es dedica actualment El Arte Cristiano?

En aquests moments ens dediquem quasi exclusivament a la realització de figures de pessebre, siguin peces noves o restauracions. La resta de l’any restaurem i fabriquem tot tipus d’escultura.


-    Fins quines mides poden tenir les figures que es fan al taller?

Les mides varien entre els 20 i els 160 cm. i una varietat de 1200 figures si sumem totes les mides possibles.


-    Pel que fa als Pessebres Municipals ofereixen opcions de compra i lloguer?

Inicialment les nostres figures es venien. Les necessitats dels nostres clients ens ha portat a oferir, a més de la venta, la possibilitat del lloguer o d’una compra flexible i fraccionada.

El lloguer esta adreçat a composicions més efímeres amb canvis considerables a l’espai nadalenc. La compra flexible consisteix en llogar les figures uns anys fins que queden en propietat. Aquesta formula és ideal quan no s’ha pressupostat cap partida per la compra i es vol fer l’any següent.


-    Els Pessebres que posen en exteriors aguanten les condicions climàtiques hivernals?

Aquests nous materials que utilitzem fan que les nostres figures, si bé puguin tenir al cap dels anys restauracions de pintura, quedin intactes al pas del temps.


-    Segur que molts hem vist Pessebres de El Arte Cristiano a places i a equipaments municipals. Quines referències ens pot donar?

Barcelona, Mataró, Sant Cugat del Vallès, Valls, Sitges, Vall de Bianya, Olot, Besalú, Barberà del Vallès, Camprodon, Campdevànol, Sant Joan les Fonts, per dir-ne alguns.

 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top