ENTREVISTA A LAURA GRAUS

ENTREVISTA A LAURA GRAUS

RESPONSABLE DEPARTAMENT MOBILIARI DE VICENT SOLÉ

"Respecte el mobiliari, aconsellem al client amb aquells productes que més es poden escaure en l’espai i l’ergonomia necessària"

Sobre Vicnet Solé: Empresa amb prop de 60 anys de trajectòria en tot tipus de mobiliari per l’obra pública i privada.

- Quins creu que són els factors clau que han contribuït a la longevitat i l'èxit de Vicent Solé Mobiliari? 

Per a conservar una trajectòria longeva dins d’una empresa hi ha d’haver diferents factors i els de Vicent Solé són varis: 

• Innovació del producte, estar al dia. 
• Enfocar-se amb el client 
• La motivació i l’actitud enfront el dia a dia 
• Marcar-se nous reptes 
• Coneixement de la competència 
• Adaptar-se a la nova tecnologia 
• Treball en equip 
• Empatització entre els companys. 

I l’èxit ve determinat per la passió, la implicació en el treball. Tenir una estratègia i ser perseverant. Esquivar els obstacles i continuar lluitant pels objectius establerts, són qualitats que es converteixen en el millor aliat de l’èxit. 


- Ens podria explicar com aborda l'empresa el plantejament conceptual i l'execució material d'un projecte de mobiliari des de zero? Quines són les etapes clau en aquest procés? 

La clau conceptual es tenir un objectiu en comú. Des de l’inici oferim un servei que cobreix les necessitats de l’usuari i que permet  obtenir-ne un benefici. 

Per assolir un projecte amb èxit hi ha d’haver un triple objectiu: 

• Producte 
• Termini 
• Resultat 

La part més important per començar a executar un projecte des de zero, és el client. Necessitem saber que necessita, per a què i a qui va adreçat el material sol·licitat, i quant està interessat en invertir-hi.

L’empresa li ofereix diverses opcions seguint el fil de partida, fins que es troba allò que el client desitja, necessitem veure que se n’està convençut i decidit quan es fa l’adquisició, per tant es fa un procés llarg perquè vivim en un món que hi ha molt producte a escollir. 
En acabat es fa la comanda, i quan el material arriba als nostres magatzems, organitzem l’entrega, sempre amb previ avís. 

Quan els nostres muntadors han acabat amb la instal·lació necessitem conèixer la satisfacció del client. És important tancar tot el cicle i el resultat obtingut, si és el desitjat, és el nostre benefici. 

Així que resumim les etapes clau en: necessitats, servei prestat, entrega ràpida, muntatge eficient. 


- Com estudien les necessitats del client i quins elements consideren fonamentals per optimitzar un espai de treball d'oficines? Ens podria donar algun exemple pràctic? 

Per identificar adequadament les necessitats del client és necessari conèixer la seva opinió, això ens ajudarà a millorar. Per tant: 

• Identificar al client 
• Entendre perquè fa les compres 
• Considerar els seus hàbits de compra 
• Establir el millor preu per als productes 

Com satisfem les necessitats del client: 

• Donar servei al client ràpid i confiable 
• Generar empatia amb el client 
• Escoltar les seves necessitats 
• Vendre amb eficiència 
• Solucions ràpides 

Els elements fonamentals per optimitzar un bon espai de treball són els següents: 

• Apostar per una estància gran i diàfana 
• Instal·lar el mobiliari adequat 
• La decoració pot ajudar a optimitzar l’espai 
• Invertir en tecnologia i connectivitat 
• Apostar pel minimalisme en els espais. 
• Mantenir el lloc de treball net i ordenat 

Com s’ha comentat en els punts anteriors, el mobiliari és un dels elements més importants en quan a l’aprofitament d’espai.

És important utilitzar mobiliari que permeti el pas de l’usuari en diverses zones, i no obstaculitzi el pas. 

Disposar de grans armaris d’emmagatzematge per carpetes, arxius o documentació emprada. 

Recentment estem equipant unes oficines, l’espai ja venia determinat i no es gaire gran. 
El client volia la presencia del negre en el que són les potes de les taules, per no enfosquir més l’espai se li ha aconsellat de fer la resta en un color clar, va elegir el gris clar, per sortir del blanc, per tant tots els despatxos que seguiran la mateixa línia tindran el mobiliari en gris clar, ja sigui sobre d’escriptori, bucs de calaixos, mobles baixos, però tots els complements seran en negre, com els tiradors dels calaixos, de les portes, les potes del buc, les potes de la taula, la cadira de direcció, les cadires operatives.... 
Així el seu conjunt mantindrà el color negre, elegant i opulent que li agradava al client, però no enfosquirem ni farem petit l’espai tant sols amb aquest color, sinó que intentarem mantenir la sensació d’un espai lleuger amb el color clar. 
Els armaris d’emmagatzematge dels despatxos són baixos, menys d’un metre, perquè no ens obstaculitzin a la vista i per a que l’espai respiri. 

Els llocs de treball dobles estan separats per una petita mampara, d’aquesta manera es respecta el lloc de cada usuari, i es manté la zona de cadascú ordenada. 

Poc mobiliari i senzill per no ofegar les estances no gaire grans que hi ha en aquestes noves oficines que recentment veurem estrenades. 

Ara bé, mobiliari senzill, però sofisticat i elegant. 


- Quan es tracta d'espais educatius com llars d'infants o escoles, quines estratègies utilitzen per dissenyar-los? 

Normalment les llars d’infants o les escoles són dissenyades pels arquitectes o aparelladors si hi ha obra i el material subministrat arriba proporcionat pel departament d’Educació. 

L’estratègia a seguir seria espai, usuari i producte. 

Repensar els espais i elements escolars per tal de millorar els aprenentatges dels alumnes i la convivència centre educatiu. 

Per treballar en aquest àmbit, com qualsevol altre, s’ha d’identificar a l’usuari, conèixer quin ús s’ha de fer de l’espai, qui l’ha d’usar, qui hi ha de treballar i quines necessitats hi ha. 

En aquest cas, l’usuari principal en son els nens, per tant el mobiliari serà fet a la seva estatura, per això existeixen diferents mides de taules i cadires segons la edat dels nens. Però no ens hem d’oblidar que el mobiliari també ha de ser l’adequat per als professors, per tant a d’ajustar-se a unes altres necessitats.

El mobiliari ha de ser de superfície no porosa, inestellable, amb vores romes, angles arrodonits i sense sortints traumatitzants. Mobiliari senzill, versàtil, lleuger i pràctic. Les seves mides seran proporcionals a les mides antropomètriques dels infants. 

Si hi ha llits de baranes, la separació entre els barrots ha de ser inferior a 10cm, el pla de suport del matalàs no ha de deixar buits perillosos i el llistó horitzontal inferior de la barana ha de quedar pe sota del matalàs. L’alçada de la barana a de ser, com a mínim de 70cm. 


- En què consisteix el plantejament global d'interiorisme que ofereix Vicent Solé Mobiliari, i com s'adapta a la especificitat de cada àmbit o projecte? 

Hi ha projectes que ens arriben determinats amb 2d per un arquitecte, en aquests casos, el nostre treball es més senzill, ja que em de trobar el mobiliari adequat a l’espai, però que ja ens ve mig determinat per les cotes dels plànols. 

Quan el projecte es comença des de zero, hem de fer primer els amidaments del lloc, es pren un primer esbós de l’espai, i després es plasma en 2d, la nostra empresa utilitza l’Autocad, i ens es idoni per a fer-nos una primera idea. 

En d’altres casos, quan el client ho ha sol·licitat em esdevingut a fer plànols amb 3d, utilitzant el solidworks, i renderitzant els treballs per fer-los més reals. 

Respecte el mobiliari, aconsellem al client amb aquells productes que més es poden escaure en l’espai i l’ergonomia necessària, coneixent l’estil que busca ens podem aventurar més amb la tria de colors i de tipus de mobles. 


- Quins són els principals avantatges del servei post-venda que ofereix Vicent Solé Mobiliari, i com garanteixen la satisfacció del client a llarg termini amb el manteniment i el muntatge del mobiliari? 

Els productes que treballem a Vicent Solé Mobiliari responen a una llarga garantia, es mobiliari fabricat a Catalunya o Espanya, fabriques de proximitat que obtenen una gran confiança per la nostra part. 

Treballem per tot Catalunya i Aragó, i ens desplacem per qualsevol problema que pugui sorgir, sigui petit o gran, sempre per poder satisfer al client, que es senti acompanyat i obtingui la resposta esperada per part nostra. 

Per altra banda, es crea una complicitat amb el client i es basa amb la sinceritat davant de qualsevol problema que pugui sorgir. Així es com garantim la satisfacció del client, fent-lo sentir de la família Vicent Solé Mobiliari.

 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top