ENTREVISTA A M.JOSEP PALOMAR

ENTREVISTA A M.JOSEP PALOMAR

REGIDORA DE NOVES TECNOLOGIES, COMUNICACIÓ, CONEIXEMENT, ADMINISTRACIÓ ELECTRÒNICA I GESTIÓ I MILLORA DELS SERVEIS PÚBLICS DE L’AJUNTAMENT DE MANLLEU 
 

“Els tràmits en línia més freqüents són els relacionats amb volants i certificats d’empadronament, participació a processos selectius, sol·licituds de parades per festes populars o llicències d’obres i diversos tràmits urbanístics”

Manlleu és un dels municipis catalans pioners en oferir serveis avançats en administració electrònica. Actualment, només el 15,9 % dels ajuntaments catalans tenen seu electrònica, poc més del 9% accepten factures electròniques, i un 7% tenen carpeta del ciutadà, segons dades del Consorci AOC, així que encara hi ha un interessant camí per córrer.
 

- El portal a internet de Manlleu incorpora una oficina virtual de tràmits, que permet a la ciutadania fer les gestions municipals des de casa. Quines avantatges suposa pel ciutadà i per l’administració poder efectuar aquest tipus de tràmits?

L’Ajuntament a un Clic és la oficina virtual de l’ajuntament que permet al ciutadà fer tràmits amb l’Ajuntament 24 hores al dia, els 365 dies de l’any i amb plena garantia legal. Els beneficis per a la ciutadania són molts: no dependre dels horaris d’obertura de les oficines, evitar desplaçaments innecessaris, estalviar cues d’espera,... I sobretot per a poder consultar directament a la web les característiques i els requeriments necessaris per a realitzar cada tràmit municipal amb una fitxa senzilla i estandaritzada.
 

- Quants tràmits es poden fer en el portal?

Actualment es poden realitzar 61 tràmits en línia, tot i que també hi ha disponibles la informació i el formulari de sol·licitud de 25 tràmits més. Constantment treballem per adaptar els tràmits que falten definint organitzativament i tecnològicament el procés de gestió.
 

- Quants tràmits en línia s’han fet fins ara i quins són els més freqüents?

Portem un recompte de més de 275 tràmits en línia realitzats des de la seva implantació. El percentatge creix anualment i seguim les tendències generals de l’ús de l’administració electrònica. Som conscients que és un pas lent per a la ciutadania i que requereix de molta informació i assessorament. Els tràmits en línia més freqüents són els relacionats amb volants i certificats d’empadronament, participació a processos selectius, sol·licituds de parades per festes populars (Sant Jordi, Tots Sants, ...) o llicències d’obres i diversos tràmits urbanístics, entre altres.


- Cal algun requeriment especial?

Essencialment cal disposar de connexió a Internet i d’un certificat digital vàlid (idCAT, eDNI, Ceres, ...)


- Des de l’Ajuntament es fomenten aquestes sol·licituds telemàtiques per part dels ciutadans?

Evidentment l’Ajuntament fomenta la tramitació telemàtica fent diverses actuacions.
S’ha fet tot tipus de publicitat, a la web, díptics, rodes de premsa, pantalles informatives. Ara mateix disposem de dos dinamitzadors en TIC, que informen i expliquen com tramitar en línia de manera personalitzada a totes  les persones que  venen a realitzar algun tràmit presencial a l’Ajuntament.
 

- Només 67 ajuntaments catalans de 947 tenen “La carpeta del ciutadà”, aquesta és una de les darreres novetats que heu incorporat, en què consisteix?

És l’apartat privat del ciutadà on es guarden i es poden consultar tots els documents de gestió dels tràmits (sol·licituds, expedients,...) realitzats amb l’ajuntament ja sigui de manera presencial o telemàtica.
També hi trobem l’apartat de “la meva bústia” on es reben les notificacions telemàtiques, i l’espai  “els meus pagaments” que permet tant consultar-los com realitzar-los en línia amb targeta de crèdit.
Per accedir a la carpeta ciutadana és totalment necessària la identificació amb un certificat digital.
 

- L’Ajuntament de Manlleu també disposa d’un instrument anomenat iSAC, que ja s’utilitza en alguns ajuntaments europeus  però que encara és molt nou a casa nostra. Ens pot explicar en què consisteix?

Es tracta d’un cercador web “Intel·ligent” que mitjançant un motor de cerca incorporat a diverses webs municipals permet cercar continguts. Treballa directament a partir de webservices  que defineixen una gran base de dades  on a partir de combinacions lingüístiques i semàntiques fa que es puguin  ajustar les respostes més adequades tot identificant el llenguatge natural dels usuaris. Per tant, és una gran eina que facilita la comunicació entre l’Ajuntament i les persones, a l’hora que ens permet obtenir uns resultats estadístics dels continguts més sol·licitats i ens permet analitzar i millorar regularment la nostra web.
 

- I per anar un pas més endavant, els serveis al mòbil també són una realitat en aquest ajuntament...

Sí, evidentment el creixent ús de dispositius mòbils fa que calgui adaptar la informació i que es pugui consultar d’una manera més àgil. Fa un parell d’anys vam crear http://mobi.manlleu.cat el portal mòbil de la ciutat. D’aquesta manera quan es consulta la web de la ciutat des del mòbil s’obre directament aquest portal amb els accessos directes a les informacions de més interès: Agenda, Noticies, Adreces i telèfons, Manlleuempreses, ... així com la informació de tots els tràmits municipals, i fins i tot la tramitació des del mòbil si es disposa de certificat digital instal·lat al dispositiu.
 

- Quins nous reptes es planteja l’Ajuntament de Manlleu en l’àmbit TIC en un futur?

L’Ajuntament de Manlleu aposta per continuar desenvolupant nous serveis TIC al servei de la ciutadania. Volem avançar cap a un govern obert que fomenti la transparència de la informació i les dades municipals així com la rendició de comptes a partir de l’anàlisi dels serveis i l’establiment d’indicadors de seguiment. Volem definir les bases cap a l’OPEN DATA i un model sostenible i eficient de ciutat.
Per a tot això recentment hem creat una comissió político-tècnica anomenada “Repensar l’Ajuntament” amb els objectius de treballar per un model que fomenti la transparència, la proximitat amb la ciutadania i la simplificació i reducció de càrregues administratives.

 

 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top