ENTREVISTA A MANEL CLEMENTE

ENTREVISTA A MANEL CLEMENTE

TÈCNIC TIC, COMUNICACIÓ I TRANSPARÈNCIA, AJUNTAMENT DE SANT HILARI SALCALM
 
“Teníem un pressupost per comprar 5 ordinadors i hem acabat comprant-ne 9 i amb millors prestacions”

 

L’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm ha adquirit recentment equipament informàtic de segona mà apostant per l’economia circular i el reciclatge d’ordinadors.


- Com va sorgir la iniciativa de comprar equipament de segona mà?

La iniciativa va sorgir principalment per una creença ferma de donar una segona vida a aquests dispositius i sobretot per l’estalvi econòmic que genera.


- Quin equipament necessitaven i amb quines especificacions?

Des de l’Ajuntament buscàvem la compra d’ordinadors (torres) amb mínim I3 i de 4 o 8 GB de RAM. Per nosaltres la capacitat del disc dur no és important ja que emmagatzemem les dades al servidor.


- Quins avantatges creu que té la compra de segona mà més enllà del preu?

A part de l’avantatge econòmic que és òbviament molt interessant, amb aquesta iniciativa s’aconsegueix donar una segona vida al material informàtic que s’adapta a les nostres necessitats i permet altres beneficis col•lectius com lluitar contra el canvi climàtic i respectar el medi ambient.
 

- Així han tingut en compte la preservació del medi ambient a l’hora d’escollir equipament restaurat

Evidentment, des de l’Ajuntament apostem per donar una segona vida a aquests dispositius, apostant pel reciclatge i la transformació d’aquest recursos.


- Quin estalvi econòmic han obtingut a través de la compra de segona mà?

L’estalvi econòmic que suposa la compra d’un ordinador de segona mà amb garantia de mínim un any és del 30% o el 40% aproximadament.


- Recomanaria a altres ajuntaments la compra d’equipaments informàtics de segona mà?

Sí, la nostra valoració és molt bona. En el nostre cas, teníem un pressupost per comprar 5 ordinadors i hem acabat comprant-ne 9 i amb millors prestacions.


- Considera que l’economia circular està en auge?

Sí, molt lentament però cada vegada hi ha mes ciutadans i administracions implicades.


- Com poden contribuir els ajuntaments a generar economia circular local?

Generant economia circular. És a dir, impulsant sinèrgies entre els empresaris locals per desenvolupar aquest tipus d’economia i fomentant la conscienciació i sensibilització per part dels ciutadans.

Des de l’Ajuntament de Sant Hilari per exemple estem  preparant un projecte per posar en marxa l’any vinent. Dins la deixalleria municipal ubicarem un taller on els ciutadans podran reparar i emportar-se a casa aparells que s'hagin llençat. Crec que és una iniciativa molt interessant per impulsar l'economia circular.

 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top