ENTREVISTA A MARC TRAVERIA

ENTREVISTA A MARC TRAVERIA

BUSINESS DEVELOPMENT REPRESENTATIVE PTV IBERIA

"Amb PTV Lines busquem una eina molt senzilla, que pugui ser utilitzada per qualsevol tècnic, sense necessitat de coneixements avançats en planificació del transport públic."

Sobre PTV GROUP: L'empresa alemanya PTV Group es dedica al desenvolupament de software i a la prestació de serveis en l'àmbit de la planificació del transport i la mobilitat. 

- Quins sectors abasten les solucions de PTV Group ?

PTV Group proporcionem solucions de programari per potenciar la mobilitat i el transport per un futur més verd i intel·ligent. D'aquesta manera, les ciutats, les persones i les empreses estalvien temps i diners, milloren la seguretat de les carreteres i minimitzen l'impacte sobre el medi ambient. Mitjançant el nostre programari, ajudem a planificar i optimitzar tot allò relacionat amb la mobilitat de les persones a més de 2.500 ciutats i regions de tot el món. Des de l’optimització del trànsit i el transport públic, fins al disseny d’una infraestructura més accessible i eficient.


-Com els ajuntaments poden apostar per una mobilitat més sostenible, eficient i accessible a través del transport públic?

A PTV creiem fermament que el transport públic és el principal factor que tenen els ajuntaments per impulsar unes ciutats més verdes i intel·ligents. 

El transport públic no només porta la gent del punt A al punt B; és part indispensable d'una societat inclusiva i sostenible. El transport públic ofereix a les persones l'oportunitat de participar en la vida social sense importar els seus ingressos, la seva edat, o si tenen discapacitats físiques. En facilitar aquest accés, s’uneix a les persones i es reforça la cohesió social. A més, també juga un paper clau en la reducció d’emissions i utilitza l’espai urbà d’una forma molt més eficient.

Ni els autobusos ni els cotxes van sempre plens. De mitjana, un cotxe porta 1,5 persones. Un autobús pot transportar fins a 70 persones. Suposem que la seva càrrega és del 20% de la capacitat; que transporta 14 persones de mitjana. 

Cada viatge amb transport públic, estalvia entre 54 i 82 grams de CO₂ per passatger per kilòmetre. Així que per una ruta de 12 km amb transport públic, estalviarem entre 648 i 984 grams per viatge. A part, per desplaçar 14 persones en transport públic, s’ocupa un terç de l’espai que es necessitaria per desplaçar aquestes 14 persones en vehicle privat.  

En el següent vídeo podreu veure una comparativa de l’ocupació d’espai públic i l’eficiència de 5 modalitats de transport diferents: 
-Què limita al ciutadà a agafar més el transport públic? Com el podem fer més atractiu?

Còmode, flexible i estalviador de temps, així és com la majoria de la gent considera el vehicle privat. En canvi, el transport públic es sol considerar massa lent i poc flexible. "El cotxe ofereix mobilitat espontània", els conductors decideixen quan pugen al vehicle i es posen en marxa. El transport públic amb prou feines pot seguir el ritme d’aquesta espontaneïtat.

Per tant, el principal repte que tenen l’administració pública i les empreses del transport és canviar aquesta percepció que té el ciutadà del transport públic en vers al vehicle privat. I això s’aconsegueix amb un servei que creí la sensació que la gent pot viatjar quan vulgui i on vulgui. Per assolir aquest objectiu es requereix una alta inversió, però amb la millora del servei, n’augmentarà l’ús i, per tant, els ingressos.

La planificació del transport públic és complexa i per poder dur a terme aquesta tasca és necessari disposar de les eines que permetran i facilitaran la realització el treball. Actualment, el mercat s’està movent cap a eines digitals de fàcil ús, que executin els càlculs automàticament, perquè tècnics d’ajuntaments puguin optimitzar el servei i els costos operatius sense necessitat de coneixements avançats. PTV estem a la avantguarda amb aquest tipus d’eines i actualment ajuntaments arreu del món estan afrontant aquest repte amb el suport del nostre programari.


-Quines eines existeixen al mercat per ajudar els ajuntaments a millorar el servei de TP?

Fins ara, aquesta tasca s’ha realitzat d’una forma molt rudimentària. Existeixen eines per una planificació molt avançada, tenint en compte models de predicció de demanda, entre les quals, PTV Visum gaudeix d’un gran reconeixement a nivell global. El problema és que aquest tipus de solucions estan enfocades a grans ciutats o regions, i les ciutats petites i mitjanes han hagut de realitzar aquestes tasques manualment. En els últims anys, s’estan posant a disposició més eines que pretenen facilitar aquests processos a petites i mitjanes ciutats. Per la nostra part, hem desenvolupat PTV Lines, una eina col·laborativa que pretén facilitar el procés de planificació i optimització del transport públic. Permet crear diferents escenaris, comparar-los entre si, i reunir en una única plataforma tots aquells aspectes a tenir en compte a l’hora de planificar el transport públic.
-De fet, vostès diuen que PTV Lines és una eina per a no experts...

Sí, amb PTV Lines busquem una eina molt senzilla, que pugui ser utilitzada per qualsevol tècnic, sense necessitat de coneixements avançats en planificació del transport públic. Sí es tenen recursos i coneixements de programari limitats, però tot i això, es vol millorar la planificació del transport públic. PTV Lines és el punt de partida Ideal. Alhora, també facilitarà la col·laboració en el cas que calgui comptar amb l’ajuda de consultores.


-Vostès treballen a nivell internacional i, per tant, tenen una visió molt àmplia, quina tendència veuen en l’ús de les eines de planificació del transport per als ajuntaments?

Fins ara, els ajuntaments petits i mitjans, han tendit a comptar sempre amb l’ajuda de consultores externes per a la planificació de les seves xarxes de transport públic. De fet, es tracta d’una cosa que ha de continuar passant, ja que són qui tenen els coneixements més avançats en planificació. De la mateixa forma que els ajuntaments són qui millor coneix les característiques de la seva ciutat i els patrons de mobilitat de la població. Per tant, cada cop estan prenent més rellevància les eines col·laboratives, que permeten als ajuntaments treballar conjuntament amb aquestes consultores. Eines de fàcil ús, sense complicacions, en format Saas, és a dir, es contracten quan es necessiten i es deixen de contractar quan ja no es necessiten, i basades a la web, perquè diferents usuaris puguin accedir sense necessitat d’instal·lació.


Per a més informació o per contactar amb PTV Group:

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top