ENTREVISTA A MARISA MÉNDEZ-VIGO

ENTREVISTA A MARISA MÉNDEZ-VIGO

REGIDORA D’URBANISME A L' AJUNTAMENT D’ALTAFULLA 

"El 'Water Green Project' fa servir la pressió de l’aigua per generar energia que es fa servir per la càrrega de dispositius electrònics"
 

Anem a conèixer un projecte pioner a l’Estat Espanyol que impulsen l’Ajuntament d’Altafulla i Aigües de Catalunya a través de l’empresa Mixta d’Aigües d’Altafulla. El projecte, que uneix tecnologia i ecologia, es diu “Water Green Project” i el coneixem de la mà de Marisa Méndez-Vigo, Regidora d’Urbanisme i Via Pública de l’Ajuntament d’Altafulla.


- En que consisteix el 'Water Green Project'?

El water green power consisteix en una columna, amb una petita ombrel·la i dos seients laterals, de molt poca envergadura en conjunt, situada al costat de la platja que,  amb l’energia generada per la pressió d’aigua,  permet carregar mòbils, tablets o dispositius electrònics similars i facilitar WIFI gratuït a la platja. Té 4 endolls i pots esperar assegut que el mòbil es carregui, a banda d’accedir a Internet si vols.
 

- Com funciona tècnicament?

El dipòsit d’aigua de la xarxa d’aigua potable local es troba a la part alta del poble i per tant l’aigua baixa amb molta pressió fins el barri marítim, pressió que es malgasta habitualment. En el “Water Green Project” aquesta pressió serveix per moure una turbina i generar energia, l’energia que es fa servir per la càrrega dels dispositius. La turbina està soterrada al costat de la columna de tal manera que es pot veure funcionar .
 

- Tot i que hi ha platges que ofereixen accés a internet, se’n coneix cap que ho faci d’aquesta forma sostenible?

No, en principi, nosaltres no coneixem cap altre cas que uneixi les dues coses, funcionar mitjançant una energia neta i contínua, és a dir ser sostenible i estar a la platja.
 

- Quants kWh d’energia verda es poden generar amb aquest sistema?

No et sabria dir els kW que es podrien generar, perquè sempre dependrà de la pressió i la quantitat d’aigua. El que sí sabem és que en el nostre cas, encara tenim pressió per generar més energia però hem de veure per a què la volem, on la volem, on es pot col·locar, etc. El “Water Green Project” no deixa de ser un projecte pilot, veurem com funciona i ja es miraran altres possibles aplicacions.
 

- Preveuen altres aplicacions en un futur?

Com deia abans, és possible però per ara volem veure  l’impacte d’aquest i les necessitats que pugui hi haver-hi en el futur.
 

- En quina zona s’han dut a terme aquest projecte?

Està a la plaça de Consultat del Mar, a uns 30 metres de la sorra de la platja.
 

- Quin pressupost suposen les obres?

El projecte s’ha dut a terme aprofitant que la Empresa Municipal d’Aigües d’Altafulla havia de fer canvis de canonades a la zona del Barri Marítim i per tant el cost s’ha limitat estrictament a la columna carregadora i la turbina. El cost ha rondat els 9.000€
 

- Quines són les primeres impressions dels ciutadans?

Per ara, molt bé. Per Setmana Santa amb l’arribada del turisme podrem avaluar amb més precisió l’impacte que en té.  Esperem que sigui un servei molt valorat per a la gent que és aquí de pas i que no té connexions fàcilment.


A continuació deixem un esquema de com funciona el sistema:

 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top