ENTREVISTA A MONTSERRAT VIÑAS

ENTREVISTA A MONTSERRAT VIÑAS

DIRECTORA GENERAL A iPLAY URBAN

"L'objectiu final dels jocs o parcs infantils és englobar el major nombre de nens possible des dels més hàbils fins als menys "


Sobre iPLAY URBAN DESIGN. S.L.:  Dissenyadors i instal·ladors de parcs infantils i mobiliari urbà per crear espais màgics i suggerents per a nens i nenes. Especialistes en dissenyar parcs infantils inclusius.

-iPlay no es defineixen només com a subministradors de parcs infantils sinó com dissenyadors de parcs infantils. Què aporten de diferent?

Per a nosaltres és molt important la personalització de cada espai de joc depenent de les necessitats de cada client. El nostre objectiu no és vendre un producte específic, sinó escoltar el client i a partir d'aquí, buscar quina opció és la que millor s'adequa a les seves necessitats, ja sigui per edat d'ús, per espai ... no fem dos projectes iguals.


-Vostès diuen que quan parlem de inclusivitat no només hem de tenir en compte a persones amb algun tipus de discapacitat. A què es refereixen?

Els nens amb discapacitat no solen anar a parcs infantils perquè no hi sol haver equipament que tingui en compte les seves capacitats. Els parcs tradicionals no compleixen amb la integració i després hi ha parcs adaptats per a nens en cadira de rodes, que compleixen una mica l'expedient, però no són integradors, perquè cada nen juga en un
espai diferent, segons les seves capacitats.

Nosaltres posem això sobre la taula, i proposem un disseny que no es limiti únicament als nens amb discapacitat, sinó que el valor lúdic d'una estructura adaptada ha d'anar més enllà i que tots en puguin gaudir independentment de la seva capacitat, permetent així la integració.


- Què ha de tenir en compte un ajuntament per dissenyar i gestionar un parc inclusiu?

S'han de tenir en compte tres objectius: el primer és l'accessibilitat. No es pot dissenyar un parc inclusiu si no és accessible, i per això el més important és que disposi de una superfície consolidada.

El segon és crear jocs que permetin que els nens amb discapacitat puguin gaudir amb altres nens amb capacitats diferents.

I l'objectiu final és que aquests jocs o parcs, englobin el major nombre de nens possible, mitjançant nivells de joc per a tots els nens, des dels més hàbils fins als menys, perquè ningú s'avorreixi i tothom pugui gaudir-ne.


-iPlay treballa amb Fundació Once, ¿a quin nivell?

La Fundació Once tria una empresa per sector amb la qual col·laborar, i dins de el sector dels parcs infantils ens ha triat a nosaltres per crear aquest conveni col·laboratiu en què la nostra principal funció és conscienciar i promoure l'ús i el disseny de parcs inclusius i dissenyar solucions d'acord a el món de la inclusivitat, que tant està canviant en els últims anys.

També els acompanyem en les seves jornades "Dissenyant ciutats per a tothom" on posem en valor el món dels jocs i parcs infantils inclusius.

-Hem parlat de la concepció i disseny dels parcs infantils, entenent que preferiblement haurien de ser tots inclusius predeterminat. A nivell de materials per a aquests parcs, ¿tenen línies que apostin per la sostenibilitat? ... aquest és un altre dels temes que ens preocupa actualment.

Comptem amb jocs que es troben fabricats exclusivament en fusta de robinia amb certificat FSC. Es tracta de la fusta europea més dura ja que té una resistència 1-2 segons DIN EN 350-2.

Aquesta fusta es pot fer servir a l'aire lliure sense cap tipus de tractament i és per tant una alternativa sostenible amb el medi ambient. A més, estan realitzats a mà, de una manera totalment artesanal.

De tota manera, vam treballar amb molts altres materials, ajustant-nos a les necessitats de cada client.


- Quin és l'últim projecte en què estan treballant?

Estem ultimant detalls en un projecte totalment tematitzat a l'Algarve, Portugal, en podrem donar més detalls quant ho acabem, però podem dir que és un projecte molt especial.


 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top