ENTREVISTA A ORIOL PEIRATO

ENTREVISTA A ORIOL PEIRATO

PARTNER BUSINESS MGR. HP PRINTING AND COMPUTING SOLUTIONS

“Tenint en compte l´ús d´informació de dades dels ciutadans que fan les administracions, considerem la seguretat com a característica fonamental dels nostres dispositius”

Sobre HP PRINTING AND COMPUTING SOLUTIONS, S.L.U: Empresa de tecnologia que compren un portfoli de productes i serveis de sistemes personals, impressores i solucions d’impressió 3D.

La companyia HP és un bon exemple de revolució digital. Va començar fa molts anys dissenyant la primera calculadors científica, la primera impressora d’injecció de tinta, van ser pioners dissenyant portàtils i ara estan transformant la indústria a través de la impressió 3D. 

HP també porta dècades compromesa amb el medi ambient i la sostenibilitat. Tant és així que el darrera any  va rebre més de 150 premis i reconeixements de sostenibilitat focalitzats en Acció Climàtica, Drets Humans i Equitat Digital. Parlem avui amb Oriol Peirató, Partner Business Manager de HP Printing and Computing Solutions per conèixer com HP està treballant sota aquest punt de vista les solucions d’impressió i de computing a les administracions locals.


- Quin és l'enfocament de HP en la innovació per a les administracions públiques i com es poden beneficiar les administracions locals catalanes de les seves solucions? 

Des de HP, investiguem i invertim buscant la innovació i l´acostament a la tecnologia de les persones. Les administracions públiques com a representants de les ciutadanes i ciutadans de diferents àmbits geogràfics, han estat sempre un segment molt important de la nostra acció, l’accessibilitat i l´aprofitament de la tecnologia com a via de fer-los la vida més fàcil i eficient en les seves relacions i tràmits amb les diferents administracions. 


- Quines solucions específiques ofereix HP per millorar l'eficiència i la productivitat dels ajuntaments i de les diputacions a Catalunya? 

Com a companyia que té un portfoli de productes de Computing i Printing que son els dispositius que permeten comunicar-se de forma digital i analògica tan internament en les organitzacions com cap a fora d´elles, innovem per fer dispositius més eficients, però sobretot mes segurs i mes sostenibles. Disposem i oferim solucions que fan d´aquests dispositius d’accés, tan Ordinadors com impressores, els mes segurs del mercat amb solucions com HP Wolf Security que aïlla qualsevol malware perquè no pugui entrar en els sistemes dels clients, o serveis i solucions que preveuen un error o incidència futura per avançar-nos a una aturada del dispositiu com HP Active Care  o proactive Insights per organitzacions mes grans que permet gestionar-ho remotament. 


- Quant a les solucions d'impressió, quines són les característiques clau de les impressores i dispositius multifunció que ofereix HP per a les administracions públiques? Com ajuden a reduir costos i millorar la gestió de documents? 

La política de HP es desenvolupar solucions que aportin valor als dispositius, a la vegada que integrar-nos amb solucions de tercers que siguin compatibles amb el nostre HW. Tenint en compte l´ús d´informació de dades dels ciutadans que fan les administracions, considerem la seguretat com a característica fonamental dels nostres dispositius. Eines pròpies com el HP Security Manager permet establir polítiques de seguretat de la impressió, bloquejar ports que no estan en ús, o l´auto renovació dels certificats dels dispositius, per garantir comunicacions segures, entre altres funcionalitats. Els dispositius, també incorporen de sèrie mecanismes de protecció de la BIOS, el firmware o les comunicacions, que ens permeten assegurar que disposem de les impressores mes segures del mercat. Referent a la reducció de costos, integrem solucions (triple A, Autenticació, Autorització i Accoounting / comptabilitat) que dotaran a les administracions d´un major control sobre la impressió i els costos. 


- En termes de sostenibilitat, com contribueixen les solucions d'impressió d'HP a la reducció de la petjada de carboni i al compliment d'objectius mediambientals per part de les administracions locals?

Des de HP, hem engegat una iniciativa que permet compensar l´impacte en la petjada de carboni que qualsevol dispositiu d´impressió genera tant en el seu procés de fabricació com durant la seva vida útil estimada. Oferim la possibilitat d´adquirir per un preu molt reduït (entre 24 i 18€ aproximadament segons dispositius), un certificat que estableix el compromís de HP en la compensació de l´impacte en la petjada de carboni, el funcionament es el següent: HP estima les emissions de carboni totals del cicle de vida del dispositiu de marca HP del client, conforme a les normes ISP 14040 i 14044. Treballem amb un tercer independent qualificat i reconegut que recolza les estimacions d´emissions de carboni i HP compra compensacions de carboni de projectes de compensació, per al menys, el valor equivalent a les emissions de carboni estimades del dispositiu del client. D´aquesta manera, els clients tenen un certificat validat per ISO que indica que els seus dispositius tenen un impacte 0 en petjada de carboni.


- Quines són les darreres innovacions tecnològiques que HP ha introduït als seus ordinadors d'oficina i com poden aquestes solucions beneficiar les administracions locals catalanes en termes de productivitat i seguretat? 

En quan a productivitat, incorporem solucions com Proactive Insights o Active Care que permeten un control del parc de dispositius i actuar de manera proactiva per garantir la disponibilitat del dispositiu en tot moment i avançar-nos a possibles incidències. Respecte a la Seguretat, sovint obviem la importància del dispositiu físic, i en l´entorn actual (Cloud Service, treball híbrid...) la seguretat del dispositiu físic, Sobretaula o portàtil, esdevé encara més rellevant, per lluitar contra aquestes amenaces, els nostres dispositius, disposen de mesures de seguretat de sèrie i opcionals com per exemple HP Sure Start (Protecció de la BIOS), HP Sure View (redueix l´angle de visió perquè només l´usuari vegi la pantalla)  ó HP Wolf pro Security que es una eina que genera micro màquines virtuals per a cada pestanya del navegador, aplicacions d´office obertes o PDFs i que evita que possibles malwares incrustats en els arxius o pàgines Web accedeixin a la informació rellevant del dispositiu.


- Quines mesures de seguretat i protecció de dades implementa HP als seus productes i serveis per garantir la confidencialitat de la informació? 

Com indicat en la pregunta anterior, tenim el portfoli mes ampli en eines de seguretat per als dispositius d´usuari final (Endpoint). La base de totes aquestes eines es que la seguretat ha de prevenir d´atacs que encara no estan inventats (zero day attacks) com a complement al que tots coneixem d´un antivirus tradicional.


- Poden compartir alguns exemples concrets de casos d'èxit en què HP hagi col·laborat amb administracions locals catalanes per millorar les operacions i serveis? 

El nostre Partner Control Group juntament amb HP, es actual adjudicatari tant en Impressió com Computing de l´ACM (Associació de Municipis de Catalunya) que engloba tots els Ajuntaments i entitats públiques d’aquí. En el paraigües d’aquest acord de maquinari, molts Ajuntaments i administracions han optat per afegir solucions i serveis al dispositiu, sobretot d´autenticació, autorització i Compatibilitat que, a demès de permetre que s´imprimeixi el que es estrictament necessari, permet tenir un control molt exhaustiu del sistema d´impressió. En la part de Computing, una gran part dels dispositius d´accés, ja venen de fàbrica pre carregats amb la nostra solució de Seguretat HP Wolf que moltes administracions han millorat amb l´adquisició de la seva versió Enterprise per corporacions. Penseu que la major part d´Ajuntaments de Catalunya i altres administracions, s´han adherit o s´hi estan adherint a aquest acord.


- Quins són els plans futurs d'HP pel que fa a la innovació i el desenvolupament de solucions específiques per a les administracions públiques a Catalunya?

Podem afirmar que evidentment i com tothom estem al corrent, la Intel·ligència Artificial es el tema mes recurrent avui en dia parlant de futur i de tecnologia. Des de HP estem desenvolupant dispositius d´accés que permetin treballar amb tot el volum d'informació que es el que la IA proporcionarà, volem la informació, però la volem ràpida i accessible i aquí es on estem incidint amb els nostres productes del futur mes pròxim.

D´altra banda, som l´única empresa que ofereix totes les solucions, serveis i dispositius del lloc de treball, tant de computació, com impressió, com també perifèrics d’àudio i sistemes de videoconferència que completem amb la recent adquisició per part de HP del fabricant Poly. Estem desenvolupant i ja hem anunciat, el proper llançament d´una única consola de gestió remota de tot el que s’entén per Workplace Services (Serveis del lloc de treball) que integra les 4 àrees descrites, Ordinador, impressió, àudio i vídeo, que tot i no ser exclusiu per les administracions públiques, si que responen a les necessitats de grans organitzacions, i organitzacions que poden treballar de forma remota, com l´administració.

 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top