ENTREVISTA A PAULINO MANRUBIA

ENTREVISTA A PAULINO MANRUBIA

CAP DE SERVEI D’ESPORTS DE L’AJUNTAMENT DE CERDANYOLA

La cal·listènia és una modalitat esportiva en auge. Tot un fenomen que permet connectar a les persones amb la ciutat a través de l’exercici físic a l’exterior.

- Vostès tenen actualment 2 parcs de calistènia a la ciutat. Com va sorgir la idea inicial de fer aquest tipus d'equipament?

El 2019 es va obrir un procés participatiu als joves del municipi, atès que existia una necessitat d'apropar l'esport, especialment a aquest segment de la població, en un entorn diferent dels espais convencionals i que no existia fins aleshores al municipi. D'aquest procés va sortir el primer disseny de la instal·lació ubicada al Parc Cordelles.


- Que n'hagin fet 2 ja, és que funciona?

La valoració de la seva implantació va provocar la construcció d'una segona instal·lació al Parc Xarau, cas en què compta amb una zona adaptada per a persones amb mobilitat reduïda. Són instal·lacions que a qualsevol hora del dia tenen usuaris.


- Quin perfil de persones practicarà?

Generalment és gent jove, però hi ha un ampli ventall d'edats dels practicants.


- No hi ha entrenadors llogats. Com funciona?

No, cadascú adapta les seves aptituds als diferents aparells instal·lats a la zona. També hi ha un cartell informatiu on especifica el tipus d'exercici que es pot fer a cada aparell.


- Es podria considerar un equipament amb impacte social? Transmet valors?

Per descomptat, sobretot a la gent jove. Superació, companyia i hàbits de salut són els valors que comparteixen els usuaris.


- Ha sorgit alguna Associació de Street Workout arran d'aquest tipus d'instal·lació?

De moment no, però creiem que no n'és prioritària la creació, si no és pel tema competitiu, que no és el principal objectiu del servei d'esports, que és fer arribar la pràctica esportiva a la major part de la població.


- Aquest tipus d'equipament té més afluència o menys que altres espais biosaludables?

De manera similar, de tota manera el tipus d'usuaris és diferent, encara que siguin instal·lacions aptes per a totes les edats.


- Com a contractant, què demanen a un proveïdor d'aquest tipus d'equipament?

Professionalitat i ser coneixedor del tipus d'equipament que està construint orientant-ne l'optimització i el disseny.

 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top