ENTREVISTA A SERAFÍ MARTÍ I BARBERÀ

ENTREVISTA A SERAFÍ MARTÍ I BARBERÀ

TÈCNIC DE MOBILITAT SOSTENIBLE.
ÀMBIT DE GESTIÓ DE TERRITORI I QUALITAT URBANA DE L’AJUNTAMENT DE SANT CUGAT.

“Aquest any iniciarem  la realització de Camins Escolars per anar a  les escoles amb bici de manera segura”

El Pla de Mobilitat d’una ciutat és gairebé tant important com el planejament general, ja que és un instrument que transforma la ciutat. Un dels eixos de qualsevol pla de mobilitat és la mobilitat sostenible i saludable. Parlem d’aquest tema amb Serafí Martí que, com a tècnic de Mobilitat de l’Ajuntament de Sant Cugat, coneix molt bé les externalitats de les polítiques de mobilitat sobre els ciutadans.


Quins són els eixos estratègics de Sant Cugat per potenciar una mobilitat sostenible?

El Pla de Mobilitat Urbana (PMU)  de Sant Cugat té com objectius principals potenciar els modes de transport més sostenibles com és anar a peu, l’ús de la bicicleta pels desplaçaments més quotidians i potenciar el transport públic. El PMU incorpora tot un paquet d’accions que van dirigides a assolir aquest objectius en els propers anys.


Com es pot aconseguir un transport públic de qualitat i integrat?

Ha de ser un transport eficaç, eficient i respectuós amb el medi ambient que connecti els serveis i equipaments més importants de la ciutat. Per aconseguir un transport públic de qualitat es molt important també incorporar les noves tecnologies que donin més informació al ciutadà. I per sobre de tot s’ha de tenir cura de les persones amb mobilitat reduïda i per tant tenir vehicles i parades adequadament adaptades.


Quins són els criteris ecològics que té en compte l’Ajuntament de Sant Cugat per renovar les flotes municipals?

Tant per a la renovació de la flota de vehicles com per la incorporació de nous vehicles es segueix un procediment intern incorporat al Sistema de Gestió Mediambiental que s’anomena Compra Verda. Dins del Servei de Mobilitat, com a tècnic en mobilitat sostenible assessoro als diferents àmbits i concretament al de Compres per adquirir aquells vehicles que s’adaptin a les necessitats de cada servei i siguin el menys contaminant possible.


Ja fa anys que Sant Cugat disposa de vehicles elèctrics per alguns serveis municipals, per quins concretament?

El Servei de jardineria té un vehicle 100 % elèctric de la marca Mega per les petites tasques de reg, poda, etc. El personal que s’encarrega de repartir material entre els diferents edificis municipals disposa d’una furgoneta elèctrica Piaggio, i fa uns mesos hem incorporat una furgoneta Renault Kango elèctrica per la brigada que s’encarrega de la senyalització viària.


En els propers anys es preveu l’adquisició de més vehicles elèctrics?

Actualment estem treballant per incorporar dos vehicles elèctrics Renault Twizy pels desplaçaments dels inspectors municipals, vehicle molt petit i silenciós que permet circular per zona de trànsit restringit i pacificada de manera molt “amable”. Des de la Policia Local s’estan fent proves per veure la viabilitat de renovació de les motos de la policia local amb motos elèctriques i també des de l’Ajuntament es mira la viabilitat de renovar progressivament la flota de l’Ajuntament amb vehicles elèctrics quan aquests s’adaptin a les necessitats requerides.


Tot això requereix que es disposi d’instal·lacions adequades per la seva recàrrega a la via pública. Com es treballa aquest tema? 

Actualment al terme municipal de Sant Cugat existeixen 3 estacions de recàrrega, una d’elles de promoció municipal. Ja han estat  lliurades unes 10 targetes per carregar vehicles elèctrics de Sant Cugat.  S’està treballant per instal·lar endolls adaptats als pàrquing  públics de la ciutat.


A part de vehicles elèctrics hi ha alternatives molt interessants al mercat com el GLP. Estan adaptant vehicles a gas?

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha signat un conveni amb Repsol per promoure el desplegament de benzineres amb GLP al terme municipal i per col•laborar en la seva difusió. Actualment s’està treballant en la compra de dos autobusos amb GLP,  ja que es tracta d’un combustible de baixes emissions de contaminants i a un preu molt interessant, 70 cèntims/litre. La Transformació de la flota municipal a GLP no és possible ja que tenim vehicles dièsel i actualment només els vehicles de benzina es podem transformar, però no descartem que futures incorporacions de vehicles per la flota municipal sigui amb  Gas GLP o Gas Natural.
 

Amb totes aquestes mesures que esteu prenent, quins són els nivells de contaminació de l’aire de Sant Cugat?

A les ciutats la contaminació atmosfèrica té el seu origen bàsicament en el trànsit de vehicles i la nostra ciutat no és una excepció.  Sant Cugat forma part de la Zona 2 de qualitat de l’aire( Vallès – Baix Llobregat)  de protecció especial de l’ambient atmosfèric,  i per tant, encara que els darrers anys les dades de qualitat de l’aire no han donat una superació dels nivells que marca la UE, pel fet d’estar inclosos  a la Zona 2 i que l’aire no coneix de fronteres, estem obligats a prendre accions per reduir els nivells de NOX i Partícules PM10. En aquest sentit crec que és molt important que incorporem controls sobre el NOX i les partícules PM10 i PM2,5 com els contaminants més problemàtics pels ciutadans, i no només el CO2.


Per qui no hi estigui familiaritzat, ens pot explicar amb més detall que és el NOX i les partícules PM10 i PM2,5?

Òxids de Nitrogen i Partícules  inferiors a 10 i 2,5 micres. Són els contaminats més importants existents a les nostres ciutats i que surten pels tubs d’escapament dels vehicles. Recents estudis demostren quant de perjudicial és viure en ciutats amb alts nivells d’aquest contaminats i les afeccions que provoquen a la salut de les persones. Per tant,  considero que aquest no és un tema menor i per això cal actuar amb fermesa.


A nivell d’usuaris, hi ha establerta alguna quota de places d’aparcament per vehicles elèctrics o menys contaminants?

Sí, concretament tots els vehicles 100% elèctrics i els híbrids endollables estan exempts de pagament en l’aparcament de zona blava del municipi. Confiem que aviat es porti a terme l’ambiciós “Plan nacional de calidad del aire y protecció de la atmosfera 2013-2016” que ha de permetre que els vehicles en classifiquin amb un etiquetatge en funció de les seves emissions  i obre la possibilitat de gestionar la mobilitat de una manera més eficaç.


Es proposen incentius fiscals perquè els ciutadans comprin vehicles menys contaminants?

Si, tenim reduccions del 75, 50 i 25 % de descompte en l’Impost de circulació en funció del tipus vehicle i de les seves emissions de CO2, etc. Concretament els vehicles elèctrics tenen una reducció del 75 %.


Quina promoció es fa dels desplaçaments a peu i en bicicleta?

Sant Cugat del Vallès es una ciutat que compta amb 33 km de carrils bici i disposa d’una xarxa important d’aparcament de bicis en superfície. Fa uns anys hem instal·lat 70 unitats de l’aparcament segurs BICIBOX  i aquest any iniciarem  la realització de Camins Escolars per anar a  les escoles amb bici de manera segura.  El Pla de vianantització  del centre històric iniciat fa uns 10 anys, ha transformat més de 10 km  de carrers on circulaven vehicles en illes de vianants. A més dels 11 km de zona de vianants existents als barris.  El Pla de Mobilitat Urbana preveu la transformació de més carrers  a  zones de vianants i l’ampliació de la xarxa de carrils bici. L’Ajuntament també està treballant el Pla de Desplaçament d’Empresa per promoure els desplaçament en bici per anar a la feina i durant la jornada laboral, actualment disposa de 13 bicicletes, 3 de les quals són elèctriques.


Per acabar, va a treballar en bicicleta?

Sóc un apassionat de la bicicleta de Muntanya i encara que tinc 20 km de casa a la feina, a la primavera i a l’estiu un cop a la setmana vinc amb bici. Tots els desplaçaments en horari de feina els realitzo amb una de les 13 bicis municipals.  No obstant, quan vinc a la feina amb vehicle privat puc afirmar que contamino poc, ja que l’acabo de transformar a gas GLP que té poques emissions de contaminants a l’atmosfera i estalvio un 40% de diners, comparativament amb un vehicle de benzina o dièse
 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top