ENTREVISTA A TOMÁS HERVER ACOSTA

ENTREVISTA A TOMÁS HERVER ACOSTA

SYSTEMS ENGINEER / PURE STORAGE – IBERIA

"Un dels factors pels quals administracions s’han decantat pel nostre sistema d’emmagatzematge flash és pel menor cost de propietat per a una solució de dos centres de dades actiu-actiu amb ActiveCluster"

Sobre PURE STORAGE: Sobre Pure Storage: Líder en el quadrant màgic d'emmagatzematge de Gartner. Desenvolupa maquinari i programari d'emmagatzematge de dades totalment flaix. Les seves solucions permeten simplificar la gestió de l'emmagatzematge, reduir els costos i proporcionar una infraestructura d'alta disponibilitat.

-Per qui no conegui encara Pure Storage, ens pot explicar els orígens de l'empresa i des de quan està a Catalunya?

Acabem de fer 10 anys. Pure Storage es funda en 2009 de la mà de John Colgrove, amb la missió de donar poder a les organitzacions per fer un ús de la informació més eficient i àgil, basant-se en la potència del flash i en la intel·ligència del programari, amb un disseny nou que trasllada al consumidor millores com l'estalvi, la senzillesa i el rendiment.

Pure Storage va obrir la seva oficina a Madrid el 2015, i des del 2017 operem també amb la nostra oficina a Barcelona, des d'on es porta la responsabilitat comercial i tècnica per a tota la cornisa mediterrània. En aquest temps hem incrementat la nostra base amb més de 40 nous clients i més de 70 nous sistemes d'emmagatzematge.


- Vostès desenvolupen hardware i programari d'emmagatzematge amb unes especificitats molt particulars, ens ho pot explicar?

L'última gran empresa en el sector de l'emmagatzematge es funda fa ja més de 25 anys, des de llavors que no hi havia hagut grans disrupcions en aquest àmbit. La nostra proposta es basa en una arquitectura Evergreen, amb cicles de vida per sobre dels 10 anys i amb manteniments plans pel que fa al harware i en la qual tot el programari es troba inclòs i sense límits. Es tracta d'un model de subscripció a la innovació, permetent als clients accedir a les noves funcionalitats que es desenvolupin sense costos addicionals, i amb la inversió totalment protegida.


- I són líders en el quadrant màgic d'emmagatzematge de Gartner

Som el fabricant de el sector amb la major inversió en R + D i líders en el market share d'emmagatzematge flash, ja que hem estat pioners en l'aposta per aquesta tecnologia. Aquesta combinació ens ha portat a ser líders en el quadrant màgic de Gartner durant 6 anys seguits i amb un ritme de creixement de doble dígit anual molt elevat. Tot això avalat pels nostres clients, que ara gaudeixen d'una nova i moderna experiència de dades que els ajuda en el seu dia a dia. I així ens ho reconeixen, Pure Storage és una de les empreses millor valorades en el sector empresarial pels clients, amb un Net Promotor Score (NPS) certificat de 86.6.


- A nivell de l'administració ja estan treballant amb diversos Ajuntaments. Què és el que els ha fet decantar per les seves solucions?

Són diversos factors, però sens dubte un d'ells és el menor cost de propietat per a una solució de dos centres de dades actiu-actiu amb ActiveCluster. Això permet a l'administració millorar els nivells de disponibilitat dels seus serveis tant als ciutadans com a personal intern. Un altre factor, però no menys important, és l'optimització de les latències d'accés per a resoldre les problemàtiques relacionades amb el rendiment i les males experiències dels usuaris que intenten accedir als serveis. Hem fet desaparèixer molts problemes, fins i tot alguns que eren desconeguts per als administradors.


- Quins avantatges els aporten les seves solucions?

Simplicitat, disponibilitat, però, sobretot, fiabilitat i estabilitat. El comportament de les aplicacions des d'un punt de vista del consum de recursos d'emmagatzematge impacta en l'experiència dels usuaris. Vivim en una era en què la velocitat importa, i en la qual volem les coses a l'instant i en qualsevol moment. Per aconseguir satisfer a aquest usuari, cada vegada més exigent, i millorar també els processos interns de l'organització, és necessari el canvi i adoptar Pure Storage com a plataforma de dades estable i fiable per donar servei a les noves aplicacions, però accelerant també els entorns més tradicionals.


- Quins reptes se li presenta a l'administració a nivell d'emmagatzematge de dades?

L'administració està en plena fase d'exposició digital a la ciutadania. Hi ha molts projectes sobre Administració Electrònica, Teletreball, Smart City i Intel·ligència Artificial, tot això amb les dades com a centre de gravetat sobre el qual van a orbitar cada vegada més serveis i aplicacions. Aquests entorns precisen d'una compartició d'informació ràpida, però també segura. Des Pure Storage podem ajudar a les organitzacions a afrontar aquests projectes que requereixen de nova tecnologia, ja que les nostres solucions s'han dissenyat precisament per respondre adequadament a aquesta mena de desafiaments.


 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top