ENTREVISTA A UGO VALENTÍ

ENTREVISTA A UGO VALENTÍ

DIRECTOR D' SMART CITY EXPO WORLD CONGRESS

“Tenir esdeveniments d'aquest nivell a casa dona l'oportunitat a les empreses catalanes de tenir a l'abast informació i coneixement directe de les principals tendències i necessitats del sector”

Fira Barcelona s’ha posicionat de forma evident respecte el futur i encamina els seus salons cap al Mobile World Congress, l’Internet of Things Solution World Congress i ara una nova edició de l’Smart City Expo World Congress. Entrevistem a Ugo Valentí per compartir la seva visió d’aquest saló.


- Fira Barcelona s’ha posicionat clarament a llarg termini amb una aposta de valor molt concreta. Perquè?

El sector tecnològic és un sector de gran potencial de creixement en els pròxims anys i això ja fa que resulti estratègic per a nosaltres. A més, tenir esdeveniments d’aquest nivell a casa nostra dona la oportunitat a les empreses catalanes de tenir a l’abast informació i coneixement directe de les principals tendències i necessitats del sector i la oportunitat de conèixer i relacionar-se amb companyies estrangeres amb les quals resultaria molt més difícil connectar si no estiguessin a Barcelona per a participar en esdeveniments com aquests.

Però a més, es tracta d’un sector amb un alt valor afegit perquè atraure a la ciutat empreses d’aquest àmbit resulta beneficiós per a Barcelona i per als seus ciutadans. Disposar d’un gruix d’empreses tecnològiques establertes a la ciutat permet crear llocs de treball de qualitat a llarg termini que els nostres estudiants i ciutadans tindran al seu abast. Però a més, aconseguir tenir un pes específic important en aquest àmbit també farà que Barcelona disposi d’una eina més per a garantir un desenvolupament econòmic sostenible al llarg dels anys.
 

- Mentre Barcelona ha fet una frenada en el tema Smart City sembla que el Govern dona gas perquè Catalunya sigui líder a nivell europeu. Com percep aquestes posicions?

Jo crec que Barcelona és i serà una referència en innovació urbana. Potser s’incideix en una o altra estratègia o camí per aconseguir-ho però crec que l’objectiu de convertir Barcelona i Catalunya en referents de com transformar les ciutats per fer-les més habitables per als seus ciutadans tot assolint un desenvolupament econòmic i social sostenible i respectuós amb el medi ambient és àmpliament compartit.
 

- Aquesta és la sisena edició del SCEWC, com ha evolucionat el saló?

El saló ha crescut considerablement en aquests anys i esperem continuar fent-ho en els propers. L’evolució del saló ha anat en parel·lel a la del sector i aquest creixement del saló és el resultat del creixement del sector i de la capacitat del nostre equip d’haver posicionat l’Smart City Expo World Congress com l’esdeveniment de referència internacional.

La tecnologia va tenir un paper clarament protagonista en les primeres edicions i el continuarà tenint en el futur però nosaltres hem defensat sempre que l’objectiu últim de tota innovació i solució urbana intel·ligent sempre és el ciutadà, totes les persones que viuen en una altra ciutat i que són en última instància qui ha de gaudir d’aquestes millores. Per això hem donat cada cop més importància al paper ciutadà en el saló i fruit d’això és el focus d’aquest any en l’empoderament ciutadà.
 

- Quantes persones i empreses mou aquesta fira?

Aquest any Smart City Expo World Congress reunirà 600 ciutats i 500 empreses. En quant al nombre de visitants, l’any passat vam aplegar 14.000 visitants amb la celebració conjunta de Smart City Expo i BCNRail i el nostre objectiu es repetir aquestes xifres enguany.
 

- Què destacaria d’aquesta edició?

Al marge d’aquest focus més ciutadà centrat en els mecanismes disponibles per a l'empoderament dels ciutadans. Aquesta propera edició se celebrarà conjuntament amb la primera Circular Economy European Summit amb la qual cosa Smart City Expo adquireix una dimensió encara més gran. L’aposta per un canvi de paradigma econòmic que acceleri la transició capa a una estructura diferent al tradicional esquema produir-consumir-rebutjar resultarà clau per assolir un desenvolupament econòmic i social sostenible en el temps i respectuós amb el medi ambient i nosaltres volem contribuir-hi.

A més també se celebraran simultàniament el nou saló Iwater, sobre la gestió de recursos hídrics i l'European Utility Week, pel que esperem una edició realment extraordinària.
 

- Hi ha esdeveniments paral·lels a l’SCEWC?

Smart City Expo World Congress ha apostat per una estratègia d'internacionalització doble. D'una banda tenim un esdeveniment d'abast mundial que se celebra cada any a Barcelona. Però a més moltes regions com Llatinoamèrica, Nord Amèrica, Extrem Orient o el Nord d'Àfrica resultaven estratègiques. Aquests esdeveniments ens permeten conèixer aquests mercats encara millor i aconseguir un major impacte de l'esdeveniment de Barcelona.

Aquest 2016 hem celebrat un total de quatre: Kyoto, Puebla, Istanbul i Casablanca.
 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top