ENTREVISTA A VICENT SOLÉ

ENTREVISTA A VICENT SOLÉ

GERENT D' ALQUI-ENVAS

"Oferim el finançament + manteniment adaptant-nos al que el nostre client pot pagar"

Sobre Alqui-Envas Medi Ambient: és una empresa lleidatana amb més de 15 anys d’experiència proveint administracions catalanes i d’arreu de l’estat. Són especialistes en contenidors i recipients especialitzats de recollida selectiva de residus.

1- Si parlem de contenidors, una de les empreses que ens ve al cap és Alqui-Envas. Quines tipologies de productes tenen per la recollida de residus?

Tenim contenidors tan de polietilè com de metall, per diferents sistemes de recollida, lateral, posterior, doble ganxo entre altres, i també molt especialment cubells per fer el sistema porta a porta. A més de tota una amplia gama de papereres per a la recollida selectiva.

2- Quins són els contenidors que més adquireixen els ajuntaments catalans?

Son molt diversos, però, especialment es decanten cap al contenidor de polietilè, sigui el sistema que sigui, últimament i abans de la crisi havia una clara tendència per el porta porta amb un cubell domèstic per cada residu i un resultat amb un increment notable dels Kg de la recollida selectiva, personalment crec que es el millor sistema.

3- Tenen prevista alguna novetat properament?

Si , estem acabant un nou contenidor de polietilè per al sistema de recollida lateral , la novetat serà a les tapes , es podran fer a gust del client adaptant-nos a les seves necessitats , el client podrà escollir la forma , les boques, els pedals d´accionament , el color, etc....

4- Però ara que els recursos són escassos, els deuen demanar molt la possibilitat de reparar contenidors, no?. A més el nou PUOSC que sortirà en breu sembla que donarà molta importància a la reparació, rehabilitacions, etc. i no només a noves inversions com era habitual.

Així és. Ara mes que mai hi ha una clara tendència a reparar. Tenim demandes de manteniment tant de contenidors com de mobiliari urbà. En aquet cas, oferim la possibilitat de canviar la fusta deteriorada pel plàstic 100 %reciclat , que dura més, pràcticament sense manteniment , a més de ecològic perquè prové del residu que dipositem en el contenidor groc.


5- I en quant a finançament, donen opcions al ajuntaments per poder adquirir els seus productes o serveis?

Si, hem desenvolupat un sistema de finançament anomenat FIMANT que consisteix en que oferim el finançament + manteniment adaptant-nos al que el nostre client pot pagar, amb unes assequibles quotes mensuals. Així donem un servei integral que el client ens agraeix , sense necessitat d’haver de fer una inversió total, pot fer front a subministres que no tenien partida pressupostaria. A més de garantir el manteniment del producte amb perfectes condicions mentre dura el contracte.

6- L’ús de materials reciclats, especialment en mobiliari urbà, sembla que va guanyant posicions al mercat, és un tema de tendència o d’estalvi econòmic?

Tal com deia abans el material 100 % reciclat és un tema que cada vegada tenim més demanda. El motiu és que ara més que mai es pensa més amb el manteniment i durabilitat dels productes, per una qüestió purament econòmica. Si que resulta més car de compra si el comparem amb la fusta, però, la seva llarga vida útil és 10 vegades superior. Per tant, és totalment viable econòmicament. A més, és un producte 100 % ecològic, degut a que la seva procedència ve del que depositem al contenidor groc.

7- Si un ajuntament vol fer una campanya promocional de comunicació ambiental, quines propostes els poden fer com especialistes en la matèria?

Primer de tot , ens assessorem molt bé de quina éss la necessitat del nostre client per poder-li confeccionar la campanya personalitzada i just a la seva mida. També li podem proposar unes campanyes standard que tenim dissenyades per cobrir una necessitat puntual d´un determinat residu , com pot ser l’estalvi d’aigua , reciclar l´oli domèstic, no tirar les cigarretes al terra, reciclar les piles, etc... L´avantatge de fer-ho amb al nostra empresa és que conjuntament li podem oferir el producte amb el que es pot fer la campanya, sigui cubells domèstics per orgànica, olis, etc..,. Crec que les campanyes ben fetes són el motor motivador per que la gent col·labori i es sensibilitzi a l´hora de fer les coses ben fetes relacionades amb el medi ambient, nosaltres aconsellem que es comenci per fer xerrades, cursos i tallers, a escoles, instituts, associacions, dependències municipals, etc... perquè sense fets no hi ha resultats .

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top