ENTREVISTA A VÍCTOR PUIG

ENTREVISTA A VÍCTOR PUIG

DIRECTOR GENERAL DE JOULE POWER GROUP 

“L’autobus elèctric de RAMPINI d’autonomia il·limitada serà la nostra novetat a la Fira FIAA d’IFEMA” 

 

Sobre Joule Power: especialista en mobilitat urbana elèctrica. Tenen des d’ autobusos elèctrics i híbrids fins a furgonetes o motocicletes elèctriques. Innovadores solucions totes elles per la mobilitat i el repartiment urbà.

 

1- Quines seran les necessitats futures de les ciutats catalanes en quant a mobilitat?

Les solucions passarien per implantar models no contaminants, tant en l’àmbit dels transports urbans, com en el de Serveis Comunitaris.

2- A Barcelona i l’Àrea Metropolitana, d’acord amb les conclusions de la primera fase del projecte LIVE, sembla que es volen impulsar els vehicles elèctrics amb efecte mostrador en les flotes públiques per exemple. Estan en conversacions amb algun ens públic per promoure els seus vehicles?

Sí, la nostra entrada està sent a través de les concessionàries de serveis públics, com empreses de neteja. Només a l’Ajuntament de Barcelona, a través d’aquestes concessionàries, ja funcionen un centenar de vehicles subministrats per Joule Power. Una altra cosa serien els càrrecs del municipi, que haurien de predicar amb l’exemple i substituir alguns vehicles d’ús municipal per elèctrics i híbrids.

3- Un problema conegut amb el que topen els vehicles elèctrics és la manca de punts de recàrrega. Com està evolucionant aquest tema?

Malament. És una lluita complicada entre companyies elèctriques, municipis i fabricants de punts de recàrrega, que proliferen com bolets i poques solucions aporten. Crec que tot està en mans de les operadores elèctriques, i donada la seva diversitat i quantitat veig difícil la clarificació d’aquest sector, vital per la normalització d’ús dels vehicles elèctrics.

4- Vostès tenen tota varietat de solucions per la mobilitat urbana elèctrica. Ens podria destacar quines són les més idònies per les tasques municipals i pel transport urbà?

Sens dubte els autobusos són els que més poden aportar a les nostres ciutats i millorar la qualitat de vida.

5- Parlant de recàrrega de vehicles elèctrics, en alguns dels seus autobusos vostès porten un sistema realment innovador de la firma Bombardier, el fabricant de trens elèctrics. Suposo que exposaran la primícia a la Fira FIAA d’IFEMA aquest Octubre... Però ens pot avançar com funciona i què suposa?

Sí, l’autobus elèctric de RAMPINI d’autonomia il·limitada serà la nostra novetat a la Fira FIAA d’IFEMA. Els autobusos elèctrics RAMPINI disposen d’un pantògraf que s’estén en les parades seleccionades connectant-se a un tram de cable aeri per carregar la bateria. Afegeix una autonomia d’uns 15 Km per cada 5 minuts de connexió. Si aquesta recàrrega s’efectua als inicis i finals del recorregut, on el bus fa parades més llargues, significa que pot operar tot el dia sense perdre efectivitat i a plena càrrega, és per dir-ho d’alguna manera, una autonomia il·limitada.

6- Aquí aquest tema és molt nou, però en altres ciutats europees ja està implantat, no?

Si a Viena i a algunes ciutats alemanyes, a més d’Itàlia ja està implantat.

7- Aquests autobusos tenen unes prestacions equiparables als que funcionen actualment, en quant a cicle de vida, costos, autonomia...

La nostra línia d’autobusos, tant elèctrics, dièsel o hidrogen, són de 8 metres i construïts per complert a Europa, amb materials europeus certificats, motors Siemens, recàrrega Bombardier en els elèctrics i els d’hidrogen i motors Man EEV i canvis ZF en els dièsels. Amb això vull dir que s’ha buscat la qualitat per sobre de qualsevol altre cosa. Això significa garantia de recanvis, enginyeria, cicle de vida més llarg i un servei de manteniment no equiparable al d’altres marques.

8- Creu que cal impulsar més projectes d’entorn favorable i recolzar més el vehicle elèctric?

Els nostres vehicles són de 8 metres i tres portes, pensats per un entorn urbà molt europeu, centre de ciutats, barris, etc., on el bus tradicional de 12 metres té molt difícil accés. La promoció d’aquests centres o cascs urbans històrics és el que tocaria fer per permetre una mobilitat total a les nostres ciutats.

9- D’aquí uns anys tindrem ciutats més sostenibles, sense sorolls ni contaminació?

Això esperem tots, per una major qualitat de vida. I en això, els vehicles elèctrics són vitals.

 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top