ENTREVISTA A XAVIER MARTÍNEZ I BOSCH

ENTREVISTA A XAVIER MARTÍNEZ I BOSCH

DIRECTOR GENERAL D'ECOBAM
" Estan a punt de sortir al mercat, productes ECOBAM que permetran il·luminar passos de vianants o reductors de velocitat d’ asfalt o formigó amb autogeneració d’ energia per al seu consum "

Sobre ECOBAM: fabricant i comercialitzador de Bandes Reductores de Velocitat de Trànsit, Carril Bici i Separadors Vials. Pel seu disseny i materials, els productes d’ ECOBAM es troben dins dels més avantguardistes del moment.  

ECOBAM és fabricant i comercialitzador de Bandes Reductores de Velocitat de Trànsit, Carril Bici i Separadors Vials. Pel seu disseny i materials, els productes d’ ECOBAM es troben dins dels més avantguardistes del moment. Descobrim a través d'aquesta entrevista què tenen de particular aquests productes i quina és l'evolució d'aquesta empresa, que ha nascut fa poc més de 3 anys i que ja s'està implantant a nivell internacional.
 

- Quan es va crear ECOBAM?

Ecobam comença oficialment la seva vida industrial el Desembre de 2012, encara que el inici del projecte comença el 2010


- Què tenen d’ innovador les seves bandes Reductores de Velocitat de trànsit?

Les Bandes Reductores ECOBAM, tenen diferents aspectes innovadors que les diferencien de la resta de bandes bàsiques. La característica més important, és la filosofia producte - empresa. Les RDV ECOBAM, estan pensades per ajudar al conductor davant un possible perill amb temps suficient per evitar un atropellament i a la vegada no ser una molèstia pel conductor si circula a la velocitat adequada. El vianant també en surt beneficiat, ja que els conductors quan s’aproximen al pas de vianants, tenen una velocitat que els permet entrar en la zona de conflicte a una velocitat controlada i per tant reduir al màxim la possibilitat d’atropellament. Per altra banda, la mirada del vianant de forma espontània, va dirigida a la llum  blanca dels RDV i fa que entri a la zona de conflicte amb més precaució.

En quant a la innovació tecnològica podríem dir que es basa en la il·luminació i la reflectància, els materials en que estan construïdes (fosa), la fixació a l’asfalt sense cargols, etc...


- Quines problemàtiques solucionen aquestes bandes?

Principalment la visibilitat, la durada, el manteniment, el material que és reciclable, el comportament no traumàtic amb els conductors, la reducció d’ acceleracions i frenades (redueix la contaminació i consum). En definitiva, és un altre concepte totalment diferent de la tradicional banda de cautxú amb les seves problemàtiques per tots conegudes.


- Estan homologades?

Sí, pel Ministeri d’ Indústria, i amb certificat de compliment de normativa del Ministeri de Foment,  sent els únics fabricants que tenen aquestes certificacions. A més són productes fabricats a Catalunya amb total garantia de qualitat.


- Quina garantia donen als seus productes?

2 anys en el tema elèctric, i 10 anys en tots els elements metàl•lics.


- Això no és molt habitual...

El tema de la garantia és un fet diferencial molt important, ja que som els únics fabricants que donen garantia del seus productes tant de bandes reductores com de carrils bici.


- Un producte com aquest estarà patentat

Evidentment, tots els productes Ecobam estan patentats.


- En quins llocs han instal·lat les seves bandes?

Les instal·lacions estan en molta part de Catalunya i Espanya, així com Mèxic i properament a Perú i Panamà.


- Una de les instal·lacions que han fet a Catalunya està a l’Aeroport de Barcelona, deu ser un dels millors llocs per testar un trànsit continuat de vehicles. Tenen noció de quants vehicles passen per sobre d’aquestes bandes reductores al dia?

Evidentment, l’Aeroport de Barcelona és un lloc de referència pel tràfic de vehicles públics (autobusos i taxis) i privats, ho podríem xifrar en 15.000 vehicles al dia. Però encara és més espectacular el rendiment al túnel de la Rovira on circulen una mitjana de 35.000 vehicles al dia i desprès d’un any i mig, les bandes estan com el primer dia.


- Si pensem en zones amb alt trànsit de camions per exemple, on el pes pot ser considerable, l’exigència encara ha de ser més gran?

Els productes ECOBAM, son indeformables i és indiferent el tipus de vehicles que circula per sobre seu. Tenim diferents tipus de Bandes, que s’adapten a les necessitats de cada àmbit.
 

- Quins són els principals beneficis dels separadors vials que fabriquen?

Els mateixos que els de les bandes reductores, ja que estan fabricats amb els mateixos materials i estan pensats per evitar problemàtiques importants amb risc d’accidents que provoquen altres materials que es trenquen, que perden la visibilitat i que no estan pensats per reconduir bicicletes, motos i altres vehicles al seu carril de circulació.

Les formes i materials empleats per ECOBAM, estan pensats i dissenyats perquè en un moment de dificultat i contacte, el perill de caiguda sigui minimitzat en cas d’ una bici, i en cas d’ impacte d’ un vehicle, li permeti retornar a la línea de circulació sense provocar danys ni repercussions amb la circulació.


- Ens poden avançar si estan desenvolupant algun nou producte?

ECOBAM, està en constant innovació i desenvolupament, el nostre departament de I+D+I ja està  treballant en nous productes per al 2016.

En aquest moments estan a punt de sortir al mercat, productes ECOBAM que permetran il·luminar passos de vianants o reductors de velocitat d’ asfalt o formigó amb autogeneració d’ energia per al seu consum, així com altres que els traurem a finals d’any, que seran una innovació molt important per a carreteres i vies urbanes.


- Quina projecció està tenint la seva empresa a nivell internacional?

En aquest moments estem presents a Mèxic, Perú, Panamà i Colòmbia. I properament, obrirem altres mercats, tenint en compte un creixement controlat.

 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top