ENTREVISTA A XEVI LÓPEZ

ENTREVISTA A XEVI LÓPEZ

REGIDOR DE COMUNICACIÓ DE L’AJUNTAMENT DE RIUDELLOTS DE LA SELVA

"Considero que és un privilegi formar part de la MWC i ser-ne subseu, és inqüestionable que poder participar de les dinàmiques vinculades amb el progrés tecnològic és positiu i aporten un valor afegit extraordinari i difícil d’aconseguir fora d’aquestes sinergies"

Un total de 15 ciutats i municipis de Catalunya tindran presència a la Mobile Week Catalunya 2020,  entre ells Riudellots de la Selva. Parlem amb el regidor de comunicació del municipi per descobrir què és la Mobile Week i com repercutirà a Riudellots.


- Expliqui’ns una mica com viurà Riudellots la Mobile Week Catalunya 2020.

La Mobile Week Catalunya 2020, la vivim com una magnífica oportunitat. Sens dubte, en el moment de plantejar la nostra candidatura, vam tenir molt clar que Riudellots és un focus d’atracció d’iniciatives empresarials, ocupació i, en definitiva, un referent empresarial de primer ordre en el conjunt de la demarcació.

Quasi 300 empreses i més de 6.000 treballadors en un poble de poc més de 2.000 habitants fixen un escenari de progrés i arrelament empresarial que no només hem de cuidar sinó que hem de potenciar, dinamitzar i difondre.

Presentar candidatura a la MWC 2020 era una bona manera de fer-ho. Per això, des dels serveis de Dinamització econòmica de l’Ajuntament vam posar l’accent en descriure el magnífic talent i riquesa en l’àmbit de les noves tecnologies que ofereixen moltes de les empreses instal·lades a Riudellots. Algunes d’elles porten el nom de Riudellots per tot el món i aquest magnífic orgull ens interpel·la per seguir apostant per crear nous i més potents aparadors.

El camí no ha sigut senzill, són moltes les poblacions que han participat amb la seva candidatura en aquest procés, això fa que la joia i l’orgull de ser subseu de la MWC 2020 sigui encara més gran. Riudellots s’ha situat com a candidat a les comarques gironines juntament amb grans ciutats com Girona i Olot, una prova més de l’extraordinari valor que aporten les indústries i comerços de Riudellots al conjunt de la vila, ens situen al mapa dia a dia amb la seva feina, son un gran orgull.


- Quins esdeveniments s’han organitzat?

A partir del moment que vam conèixer el resultat de la selecció de candidats, ens vam entaular per definir quin era el model, entre els diferents existents, que més podria encaixar amb el nostre municipi, essent conscients dels recursos que tenim i les dimensions dels nostres espais municipals.

Per això, vam creure oportú fer una única sessió de matí i tarda que combini experiències i coneixements útils per a les empreses en l’àmbit tecnològic i de ciberseguretat , comptant amb les experiències d’empreses riudellotenques punteres en el sector tecnològic que, a banda de compartir i exposar en obert els seus èxits i reptes, puguin obtenir un altaveu qualificat com el que ofereix la programació de la MWC 2020.

Finalment, un segon apartat dirigit a la ciutadania, una experiència pràctica que hem d’acabar de definir i ultimar amb els responsables de la MWC 2020 però que sigui útil i ens permeti transmetre coneixement tecnològic de primera mà, un sector que creix, es modernitza i innova a gran velocitat.


- Què en pensa que el MWC s’expandeixi a pobles i ciutats de Catalunya?

No cal dir que l’expansió d’aquesta iniciativa és bàsica i fonamental en els temps que vivim.

Els sectors més emergents en l’àmbit social, empresarial i inclús lúdic i familiar estant creixent de forma digital, allò que coneixem popularment com la cultura 2.0.
Hem de ser conscients que el ritme vertiginós que ha emprès la tecnologia ens ha de permetre modernitzar-nos, fer-nos la vida més fàcil però procurant no deixar ningú enrere i aquest és un repte i una responsabilitat que la MWC 2020 i totes les subseus que actualment participen i les que ho faran en un futur, crec que han de tenir molt clar, procurant entre tots que la bretxa digital disminueixi, només així aconseguirem que la tecnologia i els processos siguin per a tothom.


- Per què van decidir presentar proposta per ser seu de la Mobile Week Catalunya 2020?

Des de l’Ajuntament de Riudellots, d’ençà la nova etapa política encetada la primavera de 2019, hem desplegat des de l’àrea de dinamització econòmica una bateria de propostes que ens permetin, definitivament, posar en valor les magnífiques oportunitats i rellevància que ens aporten els èxits empresarials de totes les empreses que tenim al municipi.

Aquest treball l’hem plantejat de manera col·laborativa amb l’associació de propietaris del polígon que des de fa molts anys treballen incansablement per què el polígon industrial de Riudellots no només sigui un pol d’atracció de noves empreses, sinó que els serveis existents i el conjunt de les infraestructures siguin millor, un aspecte clau per aconseguir la consolidació de les empreses, el seu creixement i l’augment de la seva competitivitat.

La obertura del procés de presentació de candidatures a la MWC 2020 vam considerar des d’un primer moment que seria una oportunitat d’or i enriquidora per aquesta línia de treball, la de posar en valor experiències i aconseguir un altaveu qualificat que moltes vegades no aconseguim tenir prou potent.


- Recomanaria a altres ajuntaments formar part de la “Mobile Week Catalunya”?

Definitivament considero que és un privilegi formar part de la MWC i ser-ne subseu, és inqüestionable que poder participar de les dinàmiques vinculades amb el progrés tecnològic és positiu i aporten un valor afegit extraordinari i difícil d’aconseguir fora d’aquestes sinergies.

Tanmateix, considero que aquesta aventura comporta una gran responsabilitat. En aquest sentit, la meva recomanació aniria acompanyada d’una reflexió, en el sentit de que tots els pobles interessats es preguntin què volen fer, quin missatge volen donar, quin objectiu volen assolir i quins són els actius tecnològics que tenen als seus respectius municipis, totes les preguntes tenen resposta de ben segur.


 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top