Envac Iberia instal·la a Barcelona un sistema pilot de papereres

Envac Iberia ha instal·lat a Barcelona un sistema pilot de papereres. Aquesta nova peça del mobiliari urbà barceloní constitueix una innovació desenvolupada a partir del sistema pneumàtic de recollida d'escombraries, que empra xarxes subterrànies de canonades per transportar les deixalles fins a una central de recollida.

En concret, al front marítim de Barcelona han estat instal•lades amb caràcter de projecte pilot un total de 7 unitats, que han estat connectades a la xarxa de canonades ja existent, la construcció es va realitzar a finals dels anys 80 amb la vista posada en els Jocs Olímpics del 1992. Precisament, la seva entrada en servei ja va constituir al seu dia un nou esdeveniment a Barcelona, per tractar-se d'una de les primeres instal·lacions d'aquest tipus executades a Espanya.

La xarxa de papereres pneumàtiques instal·lades a Barcelona evacuaran diàriament un volum de residus que fluctuarà segons les estacions de l'any i la major o menor afluència de públic a aquesta zona del litoral. El seu buidat es durà a terme en determinats moments del dia, des de la terminal de recollida, per tal de garantir en tot moment la seva disponibilitat. Precisament, un dels problemes que es tracta d'evitar amb aquesta nova gamma de papereres és la seva habitual desbordament, sobretot en zones molt turístiques.

"Les papereres autonetejables poden ser la solució perfecta al problema derivat de la gestió de residus urbans en zones que suporten una alta concentració de persones, com poden ser platges, parcs, cascos històrics o zones d'oci", assegura Carlos Bernad, director general d’Envac Iberia.

La instal·lació duta a terme a Barcelona és la primera que s'executa a Espanya i la quarta d'Europa. Actualment, aquest tipus de papereres han estat només instal·lades a Almere (Països Baixos) i Estocolm (Suècia). En aquesta última ciutat han estat disposades en dos emplaçaments: a la zona portuària i monumental de la ciutat, que rep nombrosos turistes tot l'any, i a la plaça Mariatorget.

Barcelona, amb un total de 9 instal·lacions de recollida pneumàtica, és actualment la ciutat amb més presència d'aquesta tecnologia de gestió de residus. A més, va ser la primera localitat a albergar al nostre país un sistema d'aquesta tipologia, que va ser incorporat a les infraestructures de la Vila Olímpica en els Jocs de 1992. En aquests moments, al voltant de 40.000 habitatges barcelonins, a part d'un gran nombre de comerços , estan coberts amb aquest sistema, el que suposa que més de 100.000 persones estan ateses pel servei.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top