Es consoliden les visites guiades accessibles i inclusives a Nou Barris

Les visites guiades accessibles i inclusives que es van començar com una prova pilot en el marc de la Festa Major de Nou Barris s’han consolidat durant aquesta tardor i està previst que segueixin creixent durant el 2019. Es tracta d’un projecte impulsat conjuntament pel Districte de Nou Barris i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) que persegueix l’objectiu de donar a conèixer llocs emblemàtics del districte i fer-ho d’una manera accessible per tal que les persones amb discapacitat en puguin gaudir.

D’entrada, durant la Festa Major es van dur a terme quatre visites, a la Seu del Districte de Nou Barris, a la casa de l’Aigua, al Castell de Torre Baró i al Parc Tecnològic. En total hi van participar 125 persones vinculades a entitats socials del districte. Vist l’èxit de la iniciativa, aquest setembre s’han dut a terme dues visites més: una ruta per les masies de Nou Barris i una ruta des la casa de l’Aigua de Sant Andreu fins a la Casa de l’Aigua de Nou Barris, aquesta darrera en col·laboració amb el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA). En aquestes dues visites hi ha participat 48 persones amb discapacitat intel·lectual i auditiva.

Per altra banda, durant el curs, el Grup Historia de Nou Barris, amb coordinació amb la tècnica de l’IMPD al districte, han realitzat les següents rutes adaptades:  les Masies de Nou Barris, seu del Districte, fonts i rellotges de sol. En aquestes, que eren obertes a qualsevol persona, tingués o no discapacitat, hi han participat persones amb discapacitat visual, auditiva i física, gràcies a les mesures d’accessibilitat previstes.

 
Un projecte que es vol consolidar i fer créixer

Així doncs, es tracta d’un projecte que ha arrencat aquest any a Nou Barris i que ha tingut molt bona acollida. És per això que la voluntat, tant del Districte com de l’IMPD, és consolidar-lo i fer-lo créixer. En aquest moments s’està fent la programació de les visites i rutes adaptades pel 2019, amb les diferents entitats de persones amb discapacitat i els diversos equipaments emblemàtics. L’objectiu és poder avançar en l’oferta d’activitats inclusives, és a dir obertes a qualsevol persona però que prevegin mesures d’accessibilitat perquè les persones amb discapacitat hi puguin participar també.

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top