Es presenta el projecte Vilanova bici per fer del municipi Ciutat acollida de la bici

La regidora d'Esports, Medi Ambient i Serveis Socials, Blanca Albà ha presentat el projecte Vilanova Bici. Un projecte que s'ha estat treballant en els darrers anys amb l'objectiu de fer de la ciutat de Vilanova i la Geltrú un referent en l'ús de la bicicleta.

Bàsicament, el que persegueix aquesta acció és integrar la bicicleta com opció segura, neta i funcional en la mobilitat urbana quotidiana, millorar les infraestructures pel seu ús, potenciar els valors ambientals i culturals associats a l'ús de la bici i impulsar propostes d'oci, esports i noves ocupacions relacionades amb l'ús de la bicicleta. Tal i com ha explicat Blanca Albà, “es tracta d'objectius compartits amb diferents àrees de l'Ajuntament, com mobilitat, salut, medi ambient, promoció de ciutat o urbanisme, ja que el projecte incideix en els àmbits d'actuació de cadascuna d'aquestes àrees. A més, també caldrà trobar mecanismes per crear complicitats de les empreses i les entitats locals”.
 
Vilanova Bici constà de quatre grans àmbits: mobilitat urbana i aparcament; mobilitat, oci i medi ambient; promoció de ciutat i ocupació; i oci i esport, i l'impuls d'11 accions concretes, que contemplen infraestructures com els aparcaments per a bicicletes o el carril bici, així com accions adreçades a promoure l'activitat esportiva i lúdica de la bicicleta com Radis Vng, Bici Natura, Bici Oci, el Bici Park, o el circuit ciclista. Tanmateix, el projecte també preveu accions per activar el mercat de bicicletes i material de segona mà, i la utilització de les xarxes socials per divulgar tot el que tingui a veure amb les activitats que tenen la bicicleta com a protagonista.
 
Tal i com ha explicat la regidora, a mesura que el projecte ha anat avançant i prenent forma, s'ha vist la possibilitat que Vilanova i la Geltrú pugui esdevenir la Ciutat acollida de la bici. “Es tracta d'oferir elements de la ciutat i del seu entorn a la ciutadania i als visitant, per tal que puguin practicar diferents activitats esportives, a diferents intensitats. Es tracta d'una proposta que s'ha de desenvolupar per fases, i que començaria per oferir espais oberts i activitats esportives de diferent índole, en una oferta adreçada a tot tipus de públic.”
 
Posteriorment s'anirien implant la resta de recursos, com són les instal·lacions esportives i una major oferta de d'activitats dirigides concentrades durant els cap de setmana i períodes de vacances, així com els serveis externs (zona d'acollida i magatzems de material) i serveis interns (dutxes, vestidors i wc's)


Font: Ajuntament de Vilanova
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top