Es presenta l'estudi previ realitzat per a desenvolupar una comunitat energètica al polígon Agro Reus

‎Daniel Rubio, regidor de Recursos Humans i Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus, va presentar en roda de premsa el passat dimecres 28 de juliol  l'estudi previ realitzat per a desenvolupar una comunitat energètica al polígon Agro Reus.

L'equip municipal ha estat mirant d'identificar quins projectes es poden posicionar millor per captar fons públics europeus i privats que ajudin a impulsar la transició energètica del municipi.

L’objectiu d’aquest estudi és l’estalvi recursos, la descarbonització i aconseguir produir energia verda i de Km 0.

Reus ja va formar part de la Vall de l'Hidrògen Verd del Sud de Catalunya,  presentant 2 iniciatives: un de transformació de vehicles lleugers del servei de recollida de neteja, que són electrics, transformats cap a l'hidrògen; i un projecte que incorpora la generació d'energia verda i sostenible a través de plaques solars fotovoltaiques i que amb aquests excedents puguin fer la generació de l'hidrògen verd.

Segons aquest estudi, la comunitat aprofitarà les cobertes dels edificis publics i privats per colocar plaques solars fotovoltaiques  que podran subministrar energies a dificis municipals i empreses del polígon dins del radi de 500 metres que es el que permet l’actual llei de subministrament en règim d'autoconsum. Es preveu que l'excedent que quedi s'aprofiti producir hidrògen verd.

L'estudi ha comptat amb el suport de l'Associació Empresaria de Polígons Industrials de Reus (APIR).


Com s'ha fet l'estudi

Segons Daniel Rubio, s’ha estudiat la capacitat de producció d'energia a través dels m2 que tenen en disposición. També s’ha estudiat la demanda. I finalmente s’ha calculat l'excedent i el seu aprofitament.

Aquesta instalacio de plaques arribaria a una potencia de 6,2 megabats entre 3 edificis públics i 23 privats.

Es tracta d’una primera fase i s'espera que més empreses s’hi puguin incorporar. En total, s’estaria parlant de 8.578,3 Megawatt (MW) hora/any de producció inicialment. El consum d'aquestes empreses actualment és de 3054.7 MW a l’any. Per tant disposarien  de més de cin mil MW d'excedent i calculen que la reducció d'emmissions CO2 seria d’un 47%.

Amb aquests excedents l’empresa municipal Reus Energia podria vendre l'energia a l'Ajuntament i la resta es podria emmagatzemar en bateries de liti, permetria carregar vehicles elèctrics i també generar hidrògen a través d'una estació d'hidrògen, que podria produir 150 Tn d'hidrògen a l’any, equivalent a 1,5 milions de quilòmetres. S’estima que la flota actual de vehicles d'hidrògen, que s'està transformant, podria autoabastir-se un 100% amb aquest hidrògen i encara en sobraria.

“Aquest futur projecte suposarà un important estalvi econòmic, benefici mediambiental, noves oportunitats de negoci i la generación d’energia verda”, va concloure Rubio. 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top