Es renova la imatge dels contenidors soterrats per reforçar la recollida selectiva a Tordera

Amb l'objectiu d'incidir i reforçar en la necessitat i la importància de la recollida selectiva, l'Ajuntament de Tordera, a través de l'Àrea de Medi Ambient, ha renovat la imatge dels contenidors soterrats a tot el municipi. Aprofitant la infraestructura dels propis contenidors, s'ha grafiat noves imatges, més entenedores i identificables, de les deixalles que es poden llençar a cada contenidor en funció de la normativa establerta per a cadascun.

Fa deu anys Tordera va ser municipi pioner en aquest tipus de recollida soterrada i selectiva. L'any 2008,  el nou sistema de recollida es va complementar amb l'ordenança de civisme i convivència. Aquesta ordenança estableix, entre d'altres aspectes, els deures dels ciutadans davant l'ordenació dels residus urbans i comercials ens els llocs destinats a tal efecte. El no compliment de la normativa estableix també sancions en aquests termes, motiu pel qual és obligatori llençar les deixalles dins els contenidors.

Es consideren residus municipals tots els que són generats en els domicilis particulars, els comerços, les oficines i els serveis, i també els que no tenen la consideració de residus especials i que per llur naturalesa o composició es poden assimilar als que es produeixen en els dits llocs o activitats.

L'objectiu de la recollida selectiva és recollir separadament els residus per possibilitar així el seu reciclatge i la fabricació de nous productes i evitar que es destinin a abocadors o incineradores. Això significa un estalvi energètic i de materials en comparació amb els requeriments que tindria la fabricació de productes partint de les matèries primeres originàries.

La recollida selectiva a Tordera ha augmentat progressivament al llarg darreres 15 anys a Tordera, experimentant un lleuger estancament els últims anys.


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top