Es senyalitzaran els punts de cobertura des d’on trucar al telèfon 112 a vies verdes i zones naturals

El president de la Diputació, Josep Poblet, i el conseller d’Interior, Jordi Jané, han signat aquest acord i la connexió de l’ens supramunicipal a la xarxa d’emergències Rescat.

La Diputació de Tarragona i el Departament d’Interior de la Generalitat senyalitzaran els punts de vies verdes i zones naturals de la demarcació on hi ha suficient cobertura mòbil per poder trucar al telèfon d’emergències. Amb aquesta actuació es pretén que qualsevol persona que pateixi una situació d’emergència en espais rurals o de muntanya amb nombroses zones d’ombra i escassa cobertura del Camp de Tarragona o les Terres de l’Ebre pugui identificar fàcilment els llocs des d’on donar l’avís al 112.

A través de la signatura d’un acord entre ambdós institucions, la Diputació es compromet a identificar els punts més adequats per instal•lar aquestes indicacions tenint en compte l’afluència i la detecció de riscos; a produir i col·locar la senyalització en coordinació amb el Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 (CAT112); i a vetllar perquè es minimitzi l’impacte a la natura a l’hora d’instal·lar els senyals. A més, la Diputació també realitzarà funcions d’interlocució entre les administracions, i tasques de coordinació i col•laboració per tal que sigui possible la implementació de la senyalització en tot l’àmbit territorial.

Els senyals que s’instal·laran seran pals de fusta amb zero impacte ecològic que indicaran PUNT DE COBERTURA 112 EMERGÈNCIES i tindran un número de matrícula que els hi assignarà el Departament d’Interior i que constarà al sistema de cartografia del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112. D’aquesta forma, el ciutadà que necessiti contactar amb els serveis d’emergència no haurà d’explicar la seva posició en el moment de la trucada, sinó que només indicant el número de matrícula del pal de cobertura els cossos d’emergències el podran localitzar ràpidament.

Cal recordar que per trucar al telèfon d’emergències 112 amb un telèfon mòbil és necessari que hi hagi cobertura d’algun operador de telefonia, tot i que no cal que sigui de la mateixa companyia que es té contractada. Per aquest motiu, és molt important senyalitzar els punts on hi ha cobertura en els recorreguts més transitats d’espais naturals i vies verdes, ja que a Catalunya hi ha força zones que no tenen cobertura de cap mena, especialment en espais rurals i muntanyosos molt utilitzats per excursionistes.


Adhesió de la Diputació de Tarragona a la Xarxa Rescat

D’altra banda, la Diputació de Tarragona també ha signat un altre conveni amb el Departament d’Interior per tal d’aprovar l’adhesió de l’ens supramunicipal a la xarxa de radiocomunicacions d’emergències i seguretat a Catalunya (Xarxa Rescat). La Diputació té uns procediments d’actuació, coordinació i informació a la xarxa viària de les comarques del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre per minimitzar l’impacte de nevades, gelades i situacions climatològiques d’emergència. La seva adhesió a la Xarxa Rescat té com a objectiu millorar la gestió de les situacions d’emergències que puguin tenir lloc als 1.083,94 quilòmetres de carreteres que conformen la xarxa viaria de la seva titularitat.

Per materialitzar aquesta adhesió, s’ha acordat la instal•lació de cinc terminals mòbils a màquines llevaneu perquè el personal que treballa a les carreteres de la Diputació es pugui posar en contacte amb la resta de cossos d’emergències i coordinar-se en situacions d’urgència a través de la xarxa de radiocomunicacions Rescat. L’objectiu és disposar d’una operativa coordinada en el marc de les funcions del grup logístic dels plans d’emergència de protecció civil que garanteixi la gestió de situacions en que els ciutadans afectats requereixin una assistència directa de tipus logístic i d’atenció social.

El conseller del Departament d’Interior i president del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya, Jordi Jané, i el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, han estat els encarregats de signar ambdós convenis amb l’objectiu de millorar la gestió de les situacions d’emergències al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. A la signatura també hi han assistit el director general d’Administració de Seguretat, Jordi Jardí; el director del CAT112, Frederic Adan; el director dels Serveis Territorials d’Interior a Tarragona, Joan Carles de la Monja; el director dels Serveis Territorials d’Interior a les Terres de l’Ebre, Joan Juan; el vicepresident de la Diputació Josep M. Cruset, i els diputats Immaculada Costa, Pere Granados i Carles Ribé.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top