ESE’S i Rentings, una nova forma de gestió energètica a debat aquest dimarts a Castelldefels

En la jornada d’aquest dimarts a Castelldefels sobre Eficiència Energètica organitzada per BioEconomic, amb la col·laboració de Pimec i Ajuntament Impulsa, Josep Barberillo, Gerent de GESA presentarà l’experiència adquirida durant els processos de licitació dels serveis energètics d’enllumenat públic municipal (ESE), així com també en els processos d’estalvi energètic mitjançant rènting engegats per un gran nombre d’Ajuntaments amb els que GESA ha col·laborat activament els darrers anys proporcionant assessorament integral en tot el procés. La presentació serà de forma pràctica exposant dades i resultats reals.

Aquests models han suposat un abans i un després en la forma d’entendre la gestió energètica municipal de l’enllumenat, és per això que perquè el model sigui aplicable a altres municipis es vol posar èmfasi i remarcar la importància cabdal que té la redacció d’una auditoria energètica executiva juntament amb la realització d’estudis econòmics i financers rigorosos dels diferents escenaris possibles i que són objecte d’estudi. Només d’aquesta manera es pot garantir l’èxit del procés en tot el seu conjunt.

Per l’aplicació d’aquests processos complexes d'estalvis garantits, en els que hi intervenen moltes variables i condicionants, sovint l'Ajuntament requereix d’un servei tècnic i d’assessorament extern especialitzat i independent. És per aquest motiu i aquesta complexitat, que les diferents persones participants dins l’Ajuntament passen a tenir un paper molt important en tot procés, que eleva el seu rol no només a la vessant com a especialistes en matèria d’enllumenat, sinó també com a gestors interns de la informació dins de l’Ajuntament, tant a nivell polític, com d’intervenció i també de
comunicació amb la ciutadania. En definitiva, monitoritzar i liderar un procés que sovint comporta vèncer fortes resistències al canvi.

Aquesta exposició pretén compartir idees i experiències desenvolupades al llarg de la implementació del procés degut a que abans no existien Contractes de Serveis Energètics per ESES en el sector públic i que permeti enriquir el debat i fomentar la participació dels assistents.

D’aquesta manera, tenir l’oportunitat de comunicar i debatre aquesta experiència pot ser d'interès per part d'Ajuntaments i altres entitats tant del sector públic com privat, que vulguin donar el pas a l'emergent món ESE i rènting, aconseguint així la confiança necessària perquè els centres de consum comencin a operar i a estalviar amb aquests nous models de finançament d’inversions de millora en l'eficiència energètica sense necessitat d’endeutament.

Aquestes actuacions de renovació suposen no només una millora en la qualitat de servei de l’enllumenat tot complint les exigències de la Normativa i respectant el medi ambient sinó també una adaptació a les últimes tecnologies disponibles al mercat. Aquestes tecnologies ofereixen garanties de que els projectes siguin un èxit, tot aconseguint estalvis econòmics imprescindibles a considerar en un moment on el preu de l'energia s'incrementa dia a dia, sempre respectant l’austeritat del procés i el rigor en els comptes municipals tot procurant avançar cap a una millor gestió local de l’energia.

DESCARREGAR PROGRAMA JORNADA

DESCARREGAR INFORMACIÓ EXPOSICIÓ

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top