Estalvi de 104 mil euros a Arenys de Munt gràcies a l'Administració electrònica

L’aposta del govern municipal per l’eAdministració, que en aquest mandat municipal va iniciar-se amb la inversió en equipament informàtic i nou programari, continua donant els seus fruits en l’àmbit de l’eficiència i l’estalvi. En el Consell d’Alcaldes d’aquest mes de desembre es va lliurar a tots els alcaldes i alcaldesses l’informe del Consell Comarcal del Maresme que recull l’ús del serveis del Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya i l’estalvi econòmic que ha representat per als ajuntaments durant l’any 2018. L’estalvi estimat per a Arenys de Munt és de 104.417 €, un import superior a d’altres ajuntaments de la comarca que, tot i ser més grans, no han assolit encara el nivell d’implantació de l’administració electrònica d’Arenys de Munt. Així tenim, per exemple, que l’estalvi estimat per a l’Ajuntament de Calella és de 84.899 €, per a Palafolls és de 90.144 €, per a Santa Susanna és de 53.937 € i per a Alella de 84.312 €.

L’administració electrònica ja va suposar per a l’Ajuntament d’Arenys de Munt un estalvi de 97 mil euros l’any 2017. La implantació de l’expedient electrònic i d’altres eines de tramitació digital, a més de garantir l'exercici del dret que tenen els vilatans a relacionar-se amb l’administració pública per mitjans electrònics, permet als arenyencs i arenyenques, empreses i entitats accedir de forma àgil, els 365 dies de l’any i les 24 hores del dia a un ventall de tràmits que s’amplia any rere any.

L’estudi presentat al Consell d’Alcaldes és d’elaboració pròpia a partir de dades del Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya i calcula l’estalvi comparant el cost de les tramitacions en paper amb el de les tramitacions amb mitjans electrònics. En les relacions entre administracions públiques, l’Ajuntament d’Arenys de Munt només utilitza la tramitació electrònica i s’ha consolidat com un dels ajuntaments capdavanters en eAdministració. L’objectiu operatiu 47.1 del Pla d’Actuació Municipal 2015-2019 corresponent a l’apartat de “Millorar eines i infraestructures TIC” és un altre compromís del govern municipal amb la ciutadania d’Arenys de Munt que s’ha assolit.

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top