Èxit d'assistència i programa a la primera edició del Congrés Nacional de Contractació Electrònica

El I Congrés Nacional d'Administració electrònica s'ha tancat amb èxit tant de programa com de participació. Vicent Soler i Marco, conseller d'Hisenda i Nou Model Econòmic de la Generalitat Valenciana, va ser l'encarregat de clausurar l'esdeveniment que ha acollit durant dos dies a prop de 400 assistents. El congrés, dut a terme en el Saló d'Actes del Centre Esportiu-Cultural Petxina a València, està promogut per la Generalitat Valenciana, l'Ajuntament d'Alzira i la FVMP i compta amb el suport de la FEMP, la Diputació de València, COSITAL i Novagob. A més, està coordinat per Club d'Innovació.

Vicente Aguiló, representant de la Generalitat Valenciana, va arrencar amb la seva ponència la segona jornada del congrés # CNCE16. Aguiló ha comentat l'experiència de la seva institució en les centralització de compres. El marc de referència i els objectius així com la centralització de la contractació TIC van ser alguns temes que va destacar en la seva intervenció en la qual no van faltar al•lusions als actuals atacs que es presenten en matèria de ciberseguretat.
El paper dels habilitats va arribar de la mà de Víctor Almonacid, representant de l'Ajuntament d'Alzira. Almonacid va moderar una taula de debat en què van participar Javier Biosca, representant de COSITAL València, Ignacio Martínez Vila, representant de l'Ajuntament d'Almassora, César Herrero, representant de l'Ajuntament de Tavernes i Lorenzo Pérez, en representació de l'Ajuntament de Gandia. El tipus de signatura electrònica (reconeguda, qualificada, avançada ...) no va faltar en aquesta taula en la qual es va recordar el fet de l'obligatorietat a la qual s'hauran de sotmetre totes les administracions a l'hora d'emetre tots els documents electrònics a partir del proper 2 d'octubre.

El professor Luis Valadares, representant de la OPET així com de la Unió Europea, va oferir als assistents la seva visió sobre les fites en la implantació de les directives en matèria de contractació. Al costat d'ell van seure Manel Díaz, representant de la Generalitat de Catalunya, Ana Isabel Bé, representant de la Generalitat Valenciana i Adrián Dorta, en representació de la FEMP.

José Luis Arístegui, representant de Vortal, va moderar la taula sobre els beneficis tangibles de la contractació pública electrònica. Àngel Cancelo, responsable del Govern Basc, Inma Soler i Castellví, responsable de l'Ajuntament de Terrassa, Ignacio Díaz, responsable de l'Ajuntament de Gijón i Elena Martí, responsable de l'Ajuntament d'Alzira, van fer als assistents partícips de les seves experiències en matèria de contractació. Els habilitats nacionals, els canals, programes i aplicacions electròniques, la rotació de proveïdors, beneficis tangibles i els no quantificables així com la generació de valor de la contractació pública electrònica van ser els autèntics protagonistes d'aquesta taula.

La taula sobre Xarxes Socials en les administracions públiques, moderada per Vanesa Pérez, representant d'Indra, va ser una de les que més interès va despertar entre el públic assistent. I així mentre Guillermo Yáñez, representant de INAP Social, i Pilar Batet, representant de Novagob, es van centrar en la col•laboració necessària per implantar les xarxes en les AA.PP. i l'existència de les comunitats de pràctiques, Amalia López, representant del SERVEF, Francisco Rojas, representant de Novagob, i Cipriano Suárez, en representació de CPOnet, van presentar els seus casos d'èxit.

Vicent Soler i Marco, conseller d'Hisenda i Nou Model Econòmic de la Generalitat Valenciana, va ser l'encarregat de clausurar el congrés. El conseller va tancar el seu discurs assegurant l'esforç que la Generalitat i els ajuntaments de la província van a dur a terme en paral·lel per garantir l'accés a Internet a tots els ciutadans en igualtat de condicions independentment de la seva ubicació. D'aquesta manera es "oferirà noves oportunitats a tots els municipis siguin on siguin, a totes les empreses i autònoms i, en definitiva, a tota la ciutadania. Això requerirà un profund canvi cultural ", ha conclòs.

Mariana Castelló, representant d'Indra, va moderar la taula de conclusions que va comptar amb la presència de Francisco Blanco, representant de l'Ajuntament de Barcelona, i del professor Luis Valadares, representant de la OPET i de la Unió Europea, que va explicar el cas de Portugal a matèria de contractació pública electrònica.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top