Expomon projecta l’exposició itinerant 'Quan les cases feien olor de vi' al Bages

La Casa Lluvià de la capital del Bages ha acollit l’exposició 'Quan les cases feien olor de vi', enmarcada en el projecte Cep, Tina i Vi: Recuperem la memòria de la vinya i el vi.

Aquesta exposició serà itinerant en els propers anys per els 28 municipis impulsors del projecte que la sol·licitin. Un projecte, que posa en relleu el passat vitivinícola de la comarca i que dóna l’oportunitat de treballar de manera mancomunada en un objectiu comú i compartit que pot suposar dotar de valor afegit la projecció turística de la comarca.



L’exposició itinerant Quan les cases feien olor de vi dóna a conèixer la feina de recerca feta el darrer any per posar en valor la tradició vitivinícola de la comarca a partir de la cerca de documentació i de les entrevistes fetes amb persones relacionades amb el món de la vinya de la comarca. L’exposició té diversos àmbits que porten els títols de Treballar a la vinya, Pagar parts a l’amo, Ambient de verema, Beure i menjar raïm, Vendre el vi i Passat, present i futur. Els continguts de la mostra han estat a càrrec de Mireia Vila Cortina i la producció ha anat a càrrec d’Expomon Produccions i Muntatges. La cooperativa l’Arada ha fet l’adaptació del disseny per la difusió.

L’exposició ubicada a la Casa Lluvià de Manresa fin el passat mes de novembre queda, a partir del mes de gener, a disposició de tots els ajuntaments de la comarca, que la poden sol·licitar a l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal del Bages.

La proposta expositiva d’Expomon

La proposta de l’empresa d’Artés, Expomon, combina els diferents models Expopanel:amb carrils, amb iluminació i amb TV.

Un sistema modular que permetrà adaptar-se a tots els espais de destí. En principi, com a tals estan contemplats els diversos ajuntaments del Bages que ho sol.licitin.

A partir del contingut facilitat pel CCB es va plantejar un disseny amb vinil sobre els panells i pantalles TV que permeten mostrar el projecte a tots els públics.

Una vegada acabi la itineració, aquests panells es podran despersonalitzar i reutilitzar amb altres temàtiques, per tant, és un sistema que vetlla pel mediambient sent sostenible.





Recuperant la memòria històrica

El Bages ha estat una comarca notòriament vitícola i els seus municipis han estat relacionats amb la vinya al llarg de la seva història i d’aquesta dedicació n’ha quedat una gran quantitat d’elements materials. Així mateix, de generació en generació, el treball de la vinya i el vi també ha generat un ric patrimoni documental i immaterial, en la forma de coneixements del treball, costums i tradicions, toponímia, etc.

El projecte Cep, Tina i Vi: Recuperem la memòria de la vinya i el vi, que va començar l’any 2019, té l’objectiu de recollir testimonis que permetin recuperar, conservar i difondre el coneixement sobre els treballs tradicionals de la producció vitivinícola al Bages abans de la modernització i de la industrialització: feines i procediments, eines i instal·lacions, varietats de plantes, tradicions culturals lligades als treballs del camp, etc. Tot aquest conjunt patrimonial conforma un dels principals trets d’identificació del Bages que cal preservar i que es pot perdre si no és recollit i sistematitzat. Se’n pot trobar informació a la pàgina web www.ceptinavi.cat i al perfil @ceptinavi de Twitter, Instagram, Facebook i YouTube.

Consell Comarcal del Bages, Ajuntament de Manresa, Consell Regulador de la Denominació d’Origen Pla de Bages i Centre d’Estudis del Bages impulsen el projecte, que té la participació de 28 municipis del Bages a través de convenis de col·laboració. El projecte compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, a través del Catàleg de recursos de la Xarxa de municipis.

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top