FGC, L’Ajuntament de Sant Boi i l’AMB fomenten la intermodalitat tren-bicicleta

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), Lluïsa Moret, i el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Poveda, han signat un conveni de col·laboració per fomentar l’ús combinat de tren i bicicleta en els desplaçaments amb Ferrocarrils a i des de Sant Boi.

El projecte europeu BiTiBi ha instal·lat un aparcament per a bicicletes al costat de l’estació, amb capacitat per a un màxim de 24 bicis. Per poder utilitzar aquest aparcament i la flota de bicicletes caldrà ser usuari registrat del servei; per tant, només les persones que tinguin autorització podran fer-ne ús i disposaran de la targeta d’accés a l’aparcament. Aquesta iniciativa vol promoure la utilització combinada de la bicicleta i el tren en la mobilitat quotidiana, especialment en l'accés a la feina o als centres d'estudis.


Augment de l’eficiència energètica

La iniciativa forma part de les accions previstes en el marc del projecte europeu BiTiBi, guanyador de la convocatòria CIP-IEE-2013 de la Comissió Europea i pretén augmentar l’eficiència energètica del transport europeu gràcies a l’oferta de serveis que promouen la intermodalitat bici-tren-bici.

Ferrocarrils de la Generalitat és una de les 10 empreses que formen part del projecte i que impulsen les proves pilot que tenen lloc a ciutats com Barcelona, Milà, Liverpool i Bèlgica (http://bitibi.eu/about_bitibi_catala.html).


Intermodalitat metropolitana i integració amb el servei Bicibox de l’AMB

Aquest nou servei s’integrarà, properament, amb el sistema d’aparcament segur dissenyat i gestionat per l’AMB, el Bicibox. Així, els usuaris d'aquest sistema metropolità, que ja arriba a 19 municipis i ofereix més de 1.700 places arreu de la metròpolis, podran fer-ne ús.

L’AMB aposta amb decisió per la intermodalitat en el transport públic; per aquest motiu, els nodes ferroviaris van ser uns dels principals punts on es van ubicar els primers mòduls de Bicibox. Ara, amb aquest conveni que obre una nova via d’expansió del Bicibox, es reafirma l’aposta metropolitana encaminada cap a una mobilitat més sostenible. 
 

Impuls del cotxe elèctric

A més de ser soci del projecte BiTiBi, FGC treballa en diferents iniciatives per promoure la intermodalitat en el transport públic, per contribuir a la millora de la mobilitat a Catalunya i a l'augment de satisfacció dels seus clients. Així, Ferrocarrils promou els estacionaments i serveis per a bicicletes com el Biciestació a l’estació de Sarrià (Barcelona) o la zona d’aparcament i recàrrega per a bicicletes elèctriques a l’estació de Sant Quirze del Vallès.

Pel que fa a vehicles elèctrics, FGC disposa de punts de recàrrega als aparcaments de les estacions de Martorell Enllaç, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès i Volpelleres. A més, col•labora amb empreses com Cooltra per promocionar l’intercanvi modal entre el tren i les motos elèctriques.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top