Figueres estudia posar un tren turístic del centre al castell

L'Ajuntament de Figueres està estudiant posar un tren turístic que connecti els principals atractius del centre de la ciutat amb el castell de Sant Ferran. El regidor de Promoció Econòmica, Manuel Toro, diu que s'està parlant amb empreses que es dediquin a aquests temes i que tinguin una infraestructura d'aquest tipus però que no està tancat quan podria posar-se en marxa. D'altra banda, l'equip de Govern també està estudiant habilitar un aparcament gratuït per a autobusos a la Ronda del Parc -quan estigui enllestit el Passeig Nou- amb l'objectiu d'acabar amb els col·lapses que any rere any es produeixen al carrer Tramuntana i, a més, propiciar que els turistes passegin per un tram del centre de la ciutat. De moment, s'han demanat informes a la Guàrdia Urbana perquè els diguin si la opció és factible.

"La nostra idea seria que es visités la Casa Empordà, el Museu Dalí, el del Joguet i passant per la pujada del castell arribar fins a la fortalesa. Si es mira bé és pràcticament un recorregut recte que permetria donar una nou pol d'atracció turístic com tenen altres poblacions", insisteix Toro. La voluntat és relligar la ciutat oferint una nova possibilitat per conèxier la ciutat als visitants. De moment, però, tot està en fase d'estudi i, segons Toro, parlant amb empreses que s'hi dediquin. Després s'haurà d'estudiar quines són les dates o temporades més adequades perquè el trenet circuli.


Atraure turistes

Toro insisteix que el Govern municipal està buscant fórmules per aconseguir atraure turistes. I aquesta s'afegiria a la que, tal i com va publicar aquest diari fa unes setmanes, busca crear una ruta a l'entorn de Dalí que no limiti les visites només al Museu dedicat al geni. També ho és el fet que l'Ajuntament estigui estudiant alternatives per a l'estacionament dels autobusos turístics. Fa temps que els veïns del carrer Tramuntana -al Garrigal- es queixen de les situacions que es generen sobretot durant la temporada turística en aquest punt on hi ha una parada i un aparcament privat, la majoria de les vegades buit per les tarifes que té.

L'alcaldessa, Marta Felip, en una entrevista a EmpordàTV, assegura que, per una banda, s'està parlant amb Saba per intentar trobar uns preus més econòmics i, per l'altra, d'habilitar-ne un de gratuït a la ronda del Parc. Per exemple, en un dels laterals de la calçada. Per Felip aquesta seria una opció més que raonable perquè està relativament a prop del centre i permetria que els turistes passessin pel Passeig Nou i carrer Pep Ventura fins al centre o al Dalí, depenent del seu destí. "Creiem que s'hi podrien habilitar unes deu places per a busos però estem pendents que des de la Guàrdia Urbana i Mobilitat ens diguin si és possible o no", insisteix.


"Allargar" les estades

Ara bé, l'alcaldessa diu que aquestes mesures per portar els turistes al centre han d'anar acompanyades de "bons productes turístics". "Els operadors turístics m'han dit que ara per ara fer una visita al Dalí són quatre hores des que els turistes arriben fins que marxen. M'han assegurat que si nosaltres som capaços d'oferir alternatives a la tarda o bé el matí següent es podrien fer estades d'un o dos dies mostrant-los, per exemple, la Casa Empordà o el castell de Sant Ferran i en això treballarem", insisteix.


Font: emporda.info
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top