Gavà, epicentre de l'economia circular

El 21 de febrer, Gavà reunirà representants de diferents ciutats espanyoles a la jornada de debat "Per una economia circular i competitiva", organitzada per l'Ajuntament, el Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, a través de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima (RECC).

L'objectiu de la jornada, que tindrà lloc a l'Hotel AC Gavà Mar, és reunir totes les institucions compromeses amb l'economia circular, tant des de la perspectiva econòmica com mediambiental, per donar a conèixer i debatre sobre diferents experiències i projectes que s'estan duent a terme en aquest àmbit i presentar ajudes de la Unió Europea per impulsar aquest nou model.

La benvinguda institucional anirà a càrrec de l'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, del president de la RECC i alcalde de Sevilla, Juan Espadas, així com de representants de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana, i de la Secretaria d'Estat de Medi Ambient. Les inscripcions gratuïtes es poden fer a la web: www.porunaeconomiacircular.es


Abans de la jornada

La jornada sobre economia circular anirà precedida de la reunió anual de la junta de la Xarxa.

Espanyola de Ciutats pel Clima, secció de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies formada pels governs locals que estan integrant en les seves polítiques la protecció del clima i de la qual l'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, és la vicepresidenta segona.

Fa un any, una cinquantena de ciutats espanyoles i europees, entre les quals Gavà, ja van firmar la Declaració de Sevilla, on subscrivien el seu compromís per impulsar el desenvolupament sostenible en el territori en el marc del nou model social, mediambiental i econòmic que representa l'economia circular. Així, posaven de manifest l'important paper dels governs locals com a administracions més pròximes i que millor poden prevenir els impactes mediambientals amb la ciutadania.

Per exemple, a Gavà, entre altres projectes, conjuntament amb Aigües de Barcelona i Cetaqua, es va generar una guia metodològica d'economia circular, basada en la relació entre aigua, energia i residus, per implementar accions per reduir, reutilitzar i reciclar els recursos de la localitat.


https://porunaeconomiacircular.es/wp-content/uploads/2018/02/tripticCircularWEB.pdf

 


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top