Gecko WALLS inicia el seu projecte de més envergadura per l’Ajuntament de La Canonja

Gecko WALLS ha guanyat el concurs de licitació per la creació de diverses estructures d’escalada, que faran de La Canonja una de les poblacions més potents en estructures d’escalada exterior de la província de Tarragona. Es tracta d’un monòlit de 10 m i blocs d’escalada per bouldering, de 3m cadascú aproximadament.

Tant el projecte d’instal·lació dels elements d’escalada, com el subministrament i instal•lació, donen compliment a cada una de les especificacions, requisits i criteris establerts a la norma europea UNE EN 12572-1:2007 “Estructuras artificiales de escalada. Requisitos de Seguridad y métodos de ensayo para SAE con puntos de protección”, UNE EN 12572-2:2009 “Estructuras artificiales de escalada. Requisitos de Seguridad y métodos de ensayo de los muros de escalada” i UNE EN 12572-3:2009 “Estructuras artificiales de escalada. Requisitos de Seguridad y métodos de ensayo para presas de escalada”.


Diferents elements d’escalada

El total d’elements d’escalada a subministrar i instal·lar són 3:

Monòlit vertical (10 metres alçada):

Es tractarà d’un element vertical d’escalada, de planta triangular, amb tres cares d’escalada, d’amplada cada cara 2,50 metres, i superfície mínima total d’escalada de 72,00 m2. La superfície escalable executada serà base de fibra de vidre, amb formes i textura imitació de roca natural, amb acabat de pintura de doble component, i muntada sobre estructura portant de perfileria d’acer galvanitzat. Disposarà de 6 línies de seguretat, amb 6 llocs de reunió de doble mosquetó INOX (6 reunions + 12 mosquetons + 6 plaques FIXE).

La superfície total incorporarà com a mínim 120 preses d’escalada. Pel que fa al disseny general de la forma del element, disposarà de plans verticals i plans amb diferents graus de desplom cap a l’exterior, per a diferents nivells d’escalada, que podem dividir entre principiant, avançat i expert. La  superfície dels panells escalables presentarà tots els elements, a banda de les preses, que permetin fer la superfície escalable segons el grau de dificultat de cada una de les vies, incorporant forats naturals, fissures, fissures per a dits, mans i punys, “chorreras”, bavareses, preses naturals, etc...

L’element “monòlit” anirà col·locat i ancorat sobre fonamentació de formigó armat. Al voltant del màxim desplom de l’element quedarà un perímetre lliure de mínim 3,5 metres d’amplada, que anirà pavimentat i amb un acabat de gespa artificial sobre base de sauló compactat.

L’espai es delimitarà amb una tanca metàl·lica galvanitzada, de 2 metres d’alçada, i porta amb pany i clau.

Aquest element es situarà al pati posterior del poliesportiu municipal.

Block vertical infantil (2,5 metres alçada):

En aquest cas serà un element vertical d’escalada infantil, de planta trapezoidal, amb diferents cares escalables, mides en planta 1,00 x 2,00 metres aproximadament, i superfície total d’escalada de 20,00 m2. La superfície escalable serà executada a base de fibra de vidre, amb formes i textura imitació de roca natural, amb acabat de pintura de doble component, muntada sobre estructura portant de perfileria d’acer galvanitzat.

La superfície total incorporarà com a mínim 30 preses d’escalada. Pel que fa al disseny general de la forma del element, disposarà de plans verticals i plans amb diferents graus de desplom cap a l’exterior, per a diferents nivells d’escalada, que es podran dividir entre principiant i avançat, tot tenint en compte que és un element destinat a l’escalada infantil “outdoor”. La superfície dels panells escalables presentarà tots els elements, a banda de les preses, que permetin fer la superfície escalable segons el grau de dificultat de cada una de les vies, incorporant forats naturals, fissures, fissures per a dits, mans i punys, “chorreras”, bavareses, preses naturals, etc...

L’element “block” anirà col·locat i ancorat sobre fonamentació de formigó armat. El paviment que  envoltarà la superfície del element, haurà de ser adequat a la possibilitat de caiguda dels infants, per la qual cosa Gecko Walls optarà per un element tou acomplint amb la normativa vigent per a parcs i jocs infantils,  en concret la UNE-EN1177:2009 “Revestimiento de las superfícies de áreas de juego absorventes de impacto-Determinación de la altura de caída crítica”. Aquest paviment tindrà una amplada mínima de 2 metres respecte el perímetre del element.

Aquest element es situarà a la Plaça Ernest Lluch, a la zona de jocs infantils.

Boulder roca-pont (3,00 metres alçada):

L’element d’escalada infantil serà, en aquest cas, de planta trapezoidal, amb diferents cares escalables, i una zona central foradada per efectuar escalada en pla horitzontal, mides en planta 1,50 x 2,50 metres aproximadament, i superfície total d’escalada de 25,00 m2.

La superfície escalable s’executarà a base de fibra de vidre, amb formes i textura imitació de roca natural, amb acabat de pintura de doble component, muntada sobre estructura portant de perfileria d’acer galvanitzat.

La superfície total incorporarà com a mínim 40 preses d’escalada. Pel que fa al disseny general de la forma del element, disposarà de plans verticals i plans amb diferents graus de desplom cap a l’exterior, per a diferents nivells d’escalada, que podem dividir entre principiant, i avançat, tot tenint en compte que és un element destinat a l’escalada infantil “outdoor”. La superfície dels panells escalables presentarà tots els elements, a banda de les preses, que permetin fer la superfície escalable segons el grau de dificultat de cada una de les vies, incorporant forats naturals, fissures, fissures per a dits, mans i punys, “chorreras”, bavareses, preses naturals, etc...

L’element “boulder” anirà col·locat i ancorat sobre fonamentació de formigó armat. El paviment que envoltarà la superfície de l’element, serà adequat a la possibilitat de caiguda dels infants, i també pavimentat amb un element tou.
 
Aquest paviment tindrà una amplada mínima de 2 metres respecte el perímetre del element.

Aquest element es situarà a la zona nord del Mur Verd.

Els elements d’escala es fixaran i ancoraran al terreny mitjançant una fonamentació pròpia, dissenyada i definida en el projecte per Gecko Walls  la qual complirà amb la normativa vigent, Codi Tècnic de l’Edificació de forma genèrica i en concret amb el DB-SE “Seguridad Estructural”, el DB-SE-AE “Acciones en la edificación”, DB-SE-C “Cimientos”, el DB-SE-A “Acero”.

 


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top