Gecko Walls fa una ponència sobre el rocòdrom en el sector educatiu al Congrés Estatal d'Educació Física en el Medi Natural

El rocòdrom facilita el treball psicomotriu, educatiu, esportiu i lúdic a les escoles. Aquesta va ser una de les conclusions de la ponència de Gecko Walls en l'últim Congrés Estatal d'Educació Física al Medi Natural, que va tenir lloc al CENEAM (Centre Nacional d'Educació Ambiental), a Valsaín (Segòvia). Un congrés organitzat per l'REEFNAT (Xarxa Estatal d'Educació Física a la Natura) sota l'auspici del Ministeri de Medi Ambient, i que va comptar amb la presència de docents d'Educació Física de tot Espanya.

Al Congrés es va constatar que cada vegada s'està prenent més consciència des del sector educatiu de la importància que té l'escalada esportiva realitzada a nivell bàsic per al desenvolupament dels nostres infants i joves, i tots els avantatges que aporta en el seu creixement: patrons bàsics psicomotrius de moviment, domini progressiu d'accions neuromotores necessàries per a l'adquisició d'aprenentatges, un desenvolupament corporal amb treball lateral que no vertical, una coordinació motora del cos, cohesió de grup, interaccions grupals, superació de reptes assignats, desenvolupament físic, psíquic i personal , etc.

Toni Zamora, director de Gecko Walls, està acostumat a contactar amb els equips directius dels centres educatius per ajudar-los en aquest tipus de projectes dins les seves instal·lacions (parets exteriors, pavellons esportius, sales de psicomotricitat, etc...), tenint en compte tots els requeriments tècnics d'una instal·lació d'aquest tipus i creant fins i tot interaccions a l'hora de pintar els espais mitjançant processos participatius amb pares i alumnes.

Segons Zamora cada vegada més els reclamen, des de les comissions de pati dels centres educatius, noves activitats que facin desplaçar (que no desaparèixer) als esports habitualment més practicats (futbol, bàsquet) i crear una diversitat d'activitats que facin participar a tot l'alumnat d'un enriquiment a l'hora de desconnectar de l'horari lectiu.


En contra del sedentarisme

Avui dia, en plena efervescència de l'era digital a través de telèfons mòbils, ordinadors, de la introversió de l'individu mitjançant les xarxes socials, del sedentarisme galopant, és més important que mai l'aposta en ferm per activitats dinàmiques, educatives, esportives i lúdiques, que ja en origen des dels nostres centres educatius, ofereixin opcions als nostres petits i joves de dinamitzar el seu dia a dia, creant una dualitat entre esport a l'escola i en la naturalesa. "L'escalada esportiva mitjançant el rocòdrom en els centres educatius és una de les principals activitats potencials que desenvolupen física i psíquicament als nostres petits i joves, que són present i futur", afirma Zamora.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top