Girona estalviarà 250.000 euros amb el servei elèctric

L'Ajuntament de Girona estalviarà en els dos anys vinents més de 250.000 euros en el subministrament elèctric de tots els edificis municipals, així com en l'enllumenat viari de tota la ciutat. El mes d'abril el consistori va posar a licitació el contracte elèctric que fins aquests moments tenia Gas Natural Fenosa i que el consistori va adjudicar ara fa poques setmanes a Endesa.

La regidora d'Hisenda i Règim Interior, Maria Àngels Planas,
explica que el nou contracte que s'ha adjudicat a Endesa suposa un cost de 3,6 milions d'euros anuals, que “representa un estalvi de 126.770 euros cada any respecte al que es pagava amb el contracte anterior”.

Planas indica que estan contents de la baixa que s'ha produït en aquest contracte, “perquè busquem el màxim estalvi i com ja hem fet en altres casos revisem tots els contractes per intentar que vagin a la baixa”, explica.

La licitació del contracte s'havia situat pràcticament en els 4,3 milions d'euros cada any, però les ofertes de les diverses empreses han permès abaixar molt aquesta quantitat. Planas també assenyala que en el nou contracte s'hi han inclòs societats municipals que fins ara es contractaven a banda, un fet que encara representarà més estalvi. Entre aquests casos, destaca la societat Trargisa, que gestiona la incineradora de Campdorà, que s'ha incorporat en el contracte del subministrament elèctric.

El contracte que s'ha adjudicat a l'empresa Endesa és per dos anys, per bé que és prorrogable durant dos anys més acordant l'allargament del contracte any a any. A banda de l'estalvi econòmic del nou contracte, el plec de condicions incorporava “millores en la gestió i més control” del consum elèctric dels edificis municipals.


Pacte d'alcaldes

L'Ajuntament de Girona manté el pla de millora d'eficiència de l'enllumenat públic i anualment fa millores en diversos punts per reduir el consum energètic. També en els últims estius s'han fet actuacions importants per reduir el consum energètic de les escoles, sigui renovant les finestres i reduint així el consum de calefacció, o revisant alguns casos en què el consum era exagerat, com per exemple a la llar L'Olivera. La capital gironina té subscrit el pacte d'alcaldes que té com a compromís reduir un 20% l'emissió de gasos hivernacle, arribar a un 20% d'ús d'energies renovables i millorar un 20% l'eficiència. El compromís de les ciutats que han subscrit aquest compromís és aconseguir aquests objectius abans del 2020.


Font: El Punt Avui (Foto: Manel Lladó)
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top