Girona posa en funcionament les dues primeres estacions gratuïtes de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics de la demarcació

Girona ha posat en marxa dues estacions gratuïtes de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics a la ciutat, fet que la converteix en la primera població de la demarcació a oferir un servei d’aquest tipus. Les estacions estan ubicades al sector de Palau, concretament a l’aparcament situat en l’encreuament del carrer del Riu Cardener amb l’avinguda de Lluís Pericot, i al sector de Fontajau, a l’aparcament del carrer de Joan Josep Tharrats (al costat del carrer del Pont de la Barca).

L’objectiu de les estacions de recàrrega ràpida és facilitar la mobilitat en vehicle elèctric entre diferents poblacions. Cada estació permet recarregar a 50 kW a través de 3 connectors: Mennekes AC, CHAdeMO DC i CCS Combo 2 DC. El temps màxim de recàrrega és de 30 minuts i permet incrementar l’autonomia del vehicle elèctric en uns 150 quilòmetres.

El tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament, Joan Alcalà, ha manifestat que la posada en funcionament de les dues estacions gratuïtes “és un pas més” en la promoció del vehicle elèctric. “En els últims anys el vehicle elèctric ha fet un pas enorme pel que fa sobretot a la tecnologia i ara les administracions hem de donar un impuls perquè el futur net que representen els vehicles elèctrics s’implanti al més aviat possible. Des de l’Ajuntament de Girona apostem per fomentar una mobilitat sostenible i per això creiem que cal portar a terme totes les mesures necessàries perquè cada cop hi hagi més vehicles elèctrics al carrer i la ciutadania pugui comprovar per si mateixa els avantatges de la mobilitat elèctrica, sobretot pel que fa al soroll i a la nul·la contaminació de l’aire”, ha remarcat.

L’accés a les dues estacions es farà mitjançant una targeta gratuïta que l’Ajuntament de Girona lliurarà a tots els propietaris i propietàries de vehicles elèctrics. Les estacions també són compatibles amb la targeta de vehicle elèctric de l’Ajuntament de Barcelona.

La instal·lació d’aquests equipaments té un pressupost d’aproximadament 100.000 euros, que es finançarà a través de dues subvencions i d’aportacions de les marques de vehicles elèctrics. En concret, l’Ajuntament rebrà una subvenció de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), de 50.000 euros; una de MOVEA (del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme), de 30.000 euros, i una darrera aportació de 24.000 euros repartida entre quatre marques de vehicles elèctrics.

L’impuls del vehicle elèctric, a través de la implantació gradual de punts de recàrrega públics i gratuïts, és una actuació prevista dins del Pla de mobilitat de la ciutat de Girona. Aquestes dues noves estacions de recàrrega complementen el punt de recàrrega per a vehicles elèctrics, ja existent i també gratuït, situat a la plaça de Catalunya.
 

 

 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top