Girona posa en marxa el carril bici per connectar l'avinguda de Ramon Folch amb l'hospital Josep Trueta

L'actuació, que suposa la creació d'un eix pedalable d'una longitud total d'1'14 km, està inclosa en les accions per a aquest any del Pla de mobilitat urbana.

Girona ha posat en funcionament l’itinerari per a bicicletes que connecta l’estació de la Girocleta de l’avinguda de Ramon Folch amb l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta. La connexió, que inclou també l’estació de Girocleta de la rambla de Xavier Cugat, té una longitud total d’1’14 km pedalables.

Després de l’adequació dels guals pertinents i de l’adaptació de la parada del bus urbà que està ubicada en aquest eix, aquesta setmana s’han executat les tasques relacionades amb la senyalització vertical i amb les marques viàries longitudinals fetes per delimitar el carril bici al pont de la Barca i a l’avinguda de França en direcció a Girona. Aquestes actuacions s’han efectuat per tal de millorar la seguretat dels ciclistes en aquest tram.

“L’entrada en funcionament d’aquesta nova via pedalable a l’entrada nord de la ciutat permetrà connectar els barris de Sant Ponç i Fontajau, així com l’hospital Josep Trueta, amb el centre de Girona. A més, preveiem també que aquesta actuació comporti una pacificació del trànsit en aquest eix d’entrada a la ciutat”, ha afirmat el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà. Es preveu que aquesta pacificació del trànsit s’aconsegueixi gràcies a la reducció de l’espai destinat als vehicles motoritzats a causa de l’aprofitament d’una part de la calçada per a l’ús específic de la bicicleta.

El carril bici esta inclòs en les accions per al 2014 del Pla de mobilitat urbana (PMU), aprovat inicialment el 9 de juny d’aquest any. El PMU preveu l'execució de 10’9 km de xarxa pedalable a la ciutat amb l’objectiu de connectar els diferents barris de Girona. El nou pont sobre el riu Ter i el futur carril bici sota del viaducte donaran continuïtat al carril bici del pont de la Barca a barris de la ciutat com Pedret, Pont Major, Santa Eugènia o Sant Narcís.


Font: Ajuntament de Girona
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top