González Veracruz visita Hispasat per perfilar el llançament al juny del programa UNICO Demanda Rural, que garantirà la connexió de banda ampla a zones rurals i poc poblades per 35 euros mensuals

La secretària d'Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals, María González Veracruz, ha visitat les instal·lacions a Arganda del Rey de Hispasat, l'empresa que desplegarà ben aviat les infraestructures necessàries per proveir el servei de connectivitat via satèl·lit del programa UNICO Demanda Rural i sufragar el cost instal·lació i adquisició d’equipament associat a l’alta de l’usuari.

González Veracruz ha mantingut aquesta trobada per conèixer com avancen els treballs per al desplegament del programa UNICO Demanda Rural. Un programa dissenyat per fer arribar connectivitat ultra ràpida a 1,3 milions de llars i empreses, i que ha ampliat davant de susceptibles casos de diferents usos per donar resposta a noves parcel·les cadastrals potencialment beneficiàries.

Això es produeix davant la publicació duna nova relació i mapa de parcel·les elegibles donant resposta a usos que poden ser claus per a l’activitat econòmica. Aporta una major flexibilitat a usos cadastrals amb edificació, donant respostes a parcel·les que ho poden requerir per la seva especial particularitat, des de segons habitatges com en casos tan concrets com instal·lacions en parcs naturals o punts de control específics per a instal·lacions agràries.
Aquest programa, la resolució definitiva del qual es va publicar al maig, garantirà l'accés a una connexió de banda ampla d'almenys 100 Mbps i a un preu de 35 euros mensuals per als usuaris, en aquelles zones on no hi ha accés a xarxes fixes menys 50 Mpbs. Per tant, suposa el tancament de facto de la bretxa de connectivitat entre zones rurals i urbanes, en facilitar una connectivitat ultra ràpida especialment als municipis amb baixa densitat de població, dispersos i remots, mitjançant una solució tecnològica satelital.

Després de l'anàlisi dels informes de la Comissió d'Avaluació i de la proposta de resolució provisional, la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals va resoldre definitivament la concessió a Hispasat d'aquests ajuts de 76,3 milions d'euros. Unes ajudes a què es podran acollir més de 4 milions de potencials beneficiaris, per mitjà dels mapes provisionals que delimitaran les adreces seleccionables que encaixen amb aquest programa.

La secretària d'Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals, una vegada mantinguda la trobada amb la direcció d'Hispasat, ha destacat que “en pocs dies Espanya tancarà la bretxa digital amb aquest servei via satèl·lit que la ciutadania podrà contractar a un preu raonable i durant el temps que es desplega la fibra fins a tots els racons del nostre país”.

En aquest sentit, ha apuntat que “amb dades a 30 de juny de 2022, 9 de cada 10 llars i empreses d'Espanya ja tenia accés a xarxes de banda ampla fixa d'almenys 100 Mbps, i a les zones rurals, eren 7 de cada 10 llars i empreses. Aquestes dades consolidades suposen que la connectivitat a l'àmbit rural ha passat d'arribar el 2018 només al 38% de la població a assolir el 90% el 2024 amb totes les inversions previstes i l'àmplia inversió ja en marxa per al desplegament de la fibra. Mentrestant, aquest servei via satèl·lit es podrà connectar qualsevol ciutadà durant el temps que el programa UNICO Banda Ampla culmina el desplegament de la fibra al 100% de la població el 2025”. 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top