Granollers engega un model de recollida selectiva pioner

L'illa de vianants del centre utilitzarà plataformes mòbils per separar els residus domèstics.

A partir d'aquest dilluns 26 de març, els residents a l'illa de vianants de Granollers podran utilitzar un servei pioner de recollida selectiva que els facilitarà la separació de residus domèstics. En concret, i degut a que a l'illa de vianants no hi ha espai suficient per poder col·locar de manera permanent contenidors de recollida selectiva, es col·locara un sistema de plataformes amb petits contenidors on s'hi podrà llençar rebuig, matèria orgànica, envasos lleugers, vidre i paper i cartró. Les nou plataformes es col·locaran de dos quarts de nou del vespre a les dotze de la nit i es podran utilitzar segons assignació: és a dir, cada habitatge tindrà una plataforma assignada.

El nou sistema, però, no inclou els residents ni els comerços de la part exterior de l'illa, que hauran de fer servir els contenidors habituals que tenen més propers, enlloc de les plataformes. A més, la utilització per part dels comerços es decidirà en funció de la quantitat de residus que aquest generin i la proximitat als contenidors fixes. En el cas en què no es pugui ser a casa en l'horari d'ús de les plataformes o l'establiment tanqui abans, tant els habitatges com els establiments hauran d'utilitzar els contenidors de la perifèria de dilluns a dissabte, en els horaris següents: rebuig (contenidor gris i orgànica al contenidor marró), de 18 h a 21 h; vidre (contenidor verd), de 8 h a 22 h; i les altres fraccions (envasos lleugers al contenidor groc i paper i cartró al contenidor blau), les 24 hores del dia. Cal tenir en compte que els festius no es farà recollida de residus.


Un sistema pioner a l'Estat

La campanya ha estat fruït d'un acord entre l'ajuntament i l'empresa Urbaser, concessionària del servei de neteja a la ciutat, i és pionera a l'estat espanyol. Fins ara la recollida de residus que es feia en aquesta zona era del tipus porta a porta. Per això, segons el consistori, hi ha hagut una actuació en la que diferents informadors han visitat uns 600 habitatges i unes 500 botigues, durant almenys unes quatre setmanes. Els veïns també han rebut informació dels canvis de la recollida de residus per escrit.

A banda d'aquesta mesura el nou contracte establert entre l'entitat municipal i l'empresa augmentarà, també, la inversió realitzada per part dels últims per millorar el servei de neteja a la ciutat. La ciutat es dotarà així d' almenys tres vehicles lleugers elèctrics, que serviran de tractora per a les plataformes i que poden incorporar accessoris per escampar sal o mànega d'aigua, dues escombradores i deu plataformes (les nou plataformes destinades a l'illa de vianants més una d'addicional de reserva). A més l'empresa concessionària ha engegat diverses obres en les seves instal•lacions, com un aparcament destinat a les plataformes, una depuradora d'aigua i una instal·lació per recarregar els vehicles elèctrics.

Font: naciodigital.cat

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top