Granollers millora la mobilitat i l’accessibilitat a l’entorn de l’Hospital General

Ampliació de voreres, construcció de dues rotondes i renovació de serveis permetran un canvi de fesomia d’aquest important vial de circulació de la ciutat. La mobilitat i la circulació viària està garantida mentre durin les obres.

Durant aquesta tardor es reurbanitzarà el carrer de Francesc Ribas, entre la via del tren i el carrer de Josep Maria de Segarra, i també els accessos a l’Hospital General de Granollers. Les obres que començaran a l’agost s’allargaran fins el mes de gener i canviaran la imatge de l’entorn de l’Hospital. “La mobilitat i l’accessibilitat milloraran substancialment, sobre tot la mobilitat a peu” assegura l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, que ha definit aquesta gran obra com “un exercici de millora urbana que ens convida a reflexionar sobre com ens hem de moure millor per la ciutat.”

L’objectiu principal de la reurbanització és millorar la qualitat urbana del carrer Francesc Ribas entre el pont de la via del tren, el passeig de la Muntanya i els carrers de Bertran de Seva, Bartomeu Brufalt i Josep Maria de Sagarra, i dels accessos a l’Hospital General de Granollers.
El pressupost d’aquestes obres és de 905.500 euros. És un projecte que està finançat pel Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat (800.000 €) via Consell Comarcal del Vallès Oriental, i per l’Ajuntament de Granollers (105.500 €).

La Junta de Govern Local d’ahir, 24 de juliol, va adjudicar l’obra a l’UTE Construccions Deumal i Excavacions i Obres Públiques Requena. En total s’han presentat 40 empreses. L’import adjudicat ha estat de 753.869,94 euros, que representa una baixa del 16,75 % respecte al pressupost de licitació.

Objectius específics:

• Millorar l’accessibilitat en vehicle, a peu i del transport públic d’una zona amb molta mobilitat de la ciutat.
• Renovació de les voreres de l’àmbit del projecte, adequant-les a les normes d’accessibilitat.
• Supressió de les cruïlles semaforitzades per millorar la mobilitat dels vehicles.
• Garantir i millorar els itineraris per a vianants a l’hora de travessar el carrer Francesc Ribas.
• Incrementar els espais enjardinats i la renovació de l’arbrat.
• Renovar el paviment asfàltic.
• Renovar i millorar serveis públics (enllumenat públic, aigua potable, noves tecnologies de la comunicació...)
 

Construcció de dues rotondes

A l’àmbit del carrer de Francesc Ribas es construiran dues rotondes: una més petita, a la cruïlla de Francesc Ribas amb el carrer Josep Maria de Sagarra i l’accés al servei d’urgències i a l’aparcament de l’Hospital General. L’altra rotonda serà més gran i de forma ovalada a la cruïlla de Francesc Ribas amb el passeig de la Muntanya i els carrers de Bertran de Seva i Bartomeu Brufalt.

 

Voreres amples

Al vial principal se li dóna una amplada similar a l’actual, tres carrils de 2,7 metres. Es mantindran l’amplada de les voreres existents en el tram del carrer Francesc Ribas abans del passeig de la Muntanya. Les dues noves rotondes permetran millorar la circulació interior de l’Hospital reordenant l’accés dels vehicles. S’amplia a més de quatre metres la vorera de l’edifici hospitalari que té la façana a Francesc Ribas per tal d’aconseguir una millora de la mobilitat a peu dels usuaris i es donarà continuïtat als itineraris de vianants per la zona verda interior del recinte. A més, es construirà un ascensor per facilitar l’accés a l’aparcament públic de l’Hospital.

Font: Ajuntament de Granollers

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top