Grupo Norte reclama un gran Pacte Social per impulsar una indústria dels serveis basada en el coneixement

El president de Grupo Norte, José Rolando Álvarez, ha reclamat un gran Pacte Social a Espanya que acabi amb les males pràctiques que s'estan produint en el sector de multiserveis "i que afecta les empreses que estem intentant fer les coses de la manera correcta i com a conseqüència a milers de treballadors".

Álvarez ha recordat que els tribunals han anul·lat ja més de mig centenar de convenis d'empresa signats sense la representació real dels treballadors i considera que ha arribat el moment de promoure un pacte conjunt que estableixi un creixement harmònic com a garantia d'estabilitat, "on els salaris estiguin vinculats a la productivitat, i que suposi un antídot contra la desigualtat ". Ens cal, ha dit, "un gran pacte social que impedeixi que hi hagi una Espanya a dues velocitats i on les pràctiques fraudulentes no tinguin cabuda en la cultura empresarial".

En aquest sentit, ha defensat la Reforma Laboral que el 2012 "ens va permetre guanyar flexibilitat en un moment extremadament delicat per al nostre país", però al mateix temps ha denunciat la manera en què "alguns operadors han aprofitat la prevalença dels convenis d'empresa sobre els sectorials per reduir els seus costos amb salaris inferiors i atemptant contra la sana competència". El president de Grupo Norte ha fet una crida a la reflexió, d'una banda als clients "perquè tots sense excepció apostem per un nou model basat en el coneixement i en el valor, en el qual la competitivitat s'aconsegueixi gràcies a ocupacions productives i no a costa dels salaris” i, de l'altra, a les administracions "perquè acabin amb el monopoli del preu com a únic criteri d'adjudicació en benefici de la qualitat dels serveis públics que els ciutadans mereixen".

Grupo Norte ha vingut resolent aquesta situació aplicant, com a principi general, els convenis sectorials pactats amb els representants dels treballadors. José Rolando Álvarez ha reconegut que aquesta forma d'actuar ha suposat sacrificar part de les vendes en no poder competir en costos en igualtat de condicions per a determinats contractes. "Ni hem volgut ni participarem mai d'aquestes pràctiques, tot i saber que en el curt termini estan afectant al nostre compte de resultats", ha dit, per afegir a continuació que "no es tracta de creure'ns més puristes que ningú; es tracta de comprendre que la nova indústria dels serveis, almenys així ho entenem a Grupo Norte, no és aquella vinculada als salaris no productius, sinó al compromís conjunt d'empresa i treballadors en un projecte comú. No és aquella que parla en termes de costos, sinó de valor. I per descomptat no és la que recorre al frau de llei per ser més competitius, sinó a la transparència i a la responsabilitat".
 

PLA ESTRATÈGIC 2017-2019

Aquest és el context que ha servit a José Rolando Álvarez per explicar el canvi de model que ha impulsat la companyia en aquests tres últims anys i que ha derivat en el Pla Estratègic 2017-2019. El compliment dels 22 objectius recollits en el document, posicionarà a Grupo Norte com una empresa més gran, més rellevant i encara més rendible, amb unes vendes que superaran els 300 milions d'euros, però sobretot suposarà un abans i un després en la manera de treballar en el sector. "A Grupo Norte creiem en una nova indústria dels serveis que permeti aportar més valor als clients, gràcies a tres grans palanques: persones, processos i tecnologia", ha explicat José Rolando Álvarez, que considera que "si aconseguim entre tots expandir aquesta cultura empresarial, tindrem empreses capaces de competir en qualsevol racó del món i treballadors imbatibles, millor formats i, també per què no dir-ho, ben pagats".

Els resultats als canvis introduïts en aquests tres últims exercicis comencen a donar els seus fruits. De fet, Grupo Norte ha tancat el primer trimestre de 2017 multiplicant per quatre la venda nova i triplicant el marge brut associat als contractes, en comparació del mateix període de l'any anterior, fet que suposa superar fins i tot les millors previsions. "Estem convençuts que el millor està per venir perquè els nostres clients estan entenent el nou missatge que li estem traslladant i, encara que som conscients que això és una carrera de fons, sabem que hem triat la direcció correcta i que ara arriba el moment de agafar velocitat ", ha defensat José Rolando Álvarez.
 

RESULTATS 2016

L'exercici 2016, l'últim de la transició cap al nou model, situa Grupo Norte en els 204 milions d'euros en vendes, cosa que representa un creixement de l'1%, i amb un resultat consolidat abans d'impostos de 0,4 milions. "Són xifres entenem acceptables, sobretot per l'esforç que hem hagut de fer en persones i en tecnologia, i que marquen la base de partida per als propers exercicis", relata Álvarez.

Menció especial mereix l'evolució de la divisió de Solucions de Recursos Humans (selecció, formació i treball temporal), que arriba ja als 73 milions d'euros (un 4% més que l'any anterior), situant-se com la sisena empresa de treball temporal per volum de negoci a Espanya.

També evoluciona a millor ritme el negoci internacional, especialment a Xile, on les vendes es van situar en 11,6 milions d'euros, amb un creixement del 25% respecte a l'exercici anterior. La companyia preveu que continuï el creixement per sobre dels dos dígits a Xile durant aquest any, després d'aconseguir importants contractes com la neteja de l'aeroport internacional Arturo Merino Benítez de Santiago o la seguretat en centres comercials destacats de la capital.

Pel costat negatiu, les activitats de Vigilància i Seguretat, que constitueixen un sector en plena reconversió, segueix llastrant els resultats del Grup, amb 11 milions de vendes, un 2% per sota de l'any anterior.

A destacar, un any més, la solidesa de la cartera de clients, que continua augmentant i diversificant-se. El Grup segueix mantenint taxes d'impagament irrellevants i manté un immillorable període mitjà de cobrament, com a conseqüència de les rigoroses polítiques de gestió i control internes

 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top