GUF Tool, l'eina en línia per a la selecció i avaluació de criteris mediambientals en la compra pública de mobiliari urbà

Mitjançant el projecte europeu LIFE FUTURE (2015-2018) s'ha desenvolupat una eina en línia per facilitar als ajuntaments la inclusió i ponderació de criteris mediambientals en les licitacions de compra pública de mobiliari urbà. L'eina permet triar els criteris ambientals que s'inclouran en els plecs de condicions de la compra pública, a més d'avaluar el seu compliment en les ofertes rebudes i comparar diferents productes de mobiliari urbà per a quantificar el seu impacte mediambiental: la compra de mobiliari urbà pot per fi seguir criteris sostenibles i no només econòmics. Aquesta eina ja ha estat provada en l'ajuntament de València i està en procés de validació a la ciutat croata de Koprivnica. D'altra banda, l'eina també permet als proveïdors de mobiliari urbà autoavaluar els seus productes i emprendre les accions permetin millorar el seu impacte mediambiental.

La compra pública verda (CPV o GPP de les seves sigles en anglès Green Public Procurement), és de crucial importància per a l'estratègia "Europa 2020", ja que és un instrument basat en el mercat per accelerar el canvi cap a una economia baixa en carboni i de baix consum de recursos, alhora que millora les condicions marc perquè les empreses innovin en tecnologies ecològiques. No obstant això, en termes de mobiliari urbà sostenible, existien encara barreres a superar per la seva implantació plena, a causa de l’insuficient coneixement dels productes, per part del personal implicat, i la manca d'uns criteris mediambientals estàndard per al mobiliari urbà. Amb l'eina GUF els assistirà durant tot el procés de licitació, des de la generació dels requisits ambientals que s'inclouran en la convocatòria dels concursos públics fins a l'avaluació ambiental comparativa dels productes oferts per diferents proveïdors. D'altra banda, també permetrà als proveïdors de mobiliari urbà conèixer els criteris mediambientals que els seus productes han de complir per optar a les licitacions de compra pública, i realitzar accions per millorar l'impacte ambiental dels seus productes.


Ajuntament Impulsa destaca aquells productes ambientalment correctes en les fitxes de cada proveïdor

Ajuntament Impulsa des dels seus inicis destaca aquells productes ambientalment correctes en les fitxes de cada proveïdor. Aquests productes s'identifiquen dins de cada fitxa de proveïdor en l'apartat de Productes i Serveis Ambientalment Correctes (P + SAC) segons els criteris establerts per la Guia de Compres Públiques Ambientalment Correctes (CPAC) de la Generalitat. D'aquesta manera els ajuntaments poden avaluar els criteris mediambientals dels productes i serveis de cada proveïdor.

Enllaç a GUF Tool: http://lifefuture.uji.es/index.php 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top