Gurb desplega la fibra òptica a través de la canalització d’aigua

Dins del projecte d’interconnexió de tots els equipament municipals mitjançant fibra òptica, per tal de centralitzar els serveis de telefonia i comunicacions de l’Ajuntament millorant el servei dels equipaments i aconseguint un important estalvi econòmic, es va decidir tirar endavant una prova pilot de fer passar la fibra òptica per l’interior de les canalitzacions d’aigua, per tal de facilitar-ne el desplegament, fet que a més, creava una infraestructura de cablejat de fibra òptica disponible per a tots els veïns per a poder connectar-se a través de qualsevol operador de telecomunicacions disposat a operar compartint aquesta xarxa de comuns.

Aquest sistema pioner consisteix en posar una petita canalització de PVC flexible per dins la xarxa general d’aigua i fer passar pel seu interior la fibra òptica. Aquest sistema de desplegament, fins ara , només n’hi ha precedents a Anglaterra i Alemanya, on està perfectament homologat, podem dir que es tracta d’un sistema pioner a Catalunya i la resta de l’estat. L’empresa d’aigües ATCA (subministradora d’aigües a Gurb) amb l’assessorament de tècnics que han implantat aquest sistema a Anglaterra, ha estat l’encarregada de portar a terme el projecte. Un projecte que s’ha realitzat gràcies a sinergies amb l’administració pública, ATCA, la Fundació guifi.net, i l’operador local Goufone. Ha cobert sense demores 16 km de fibra òptica a través de les canonades amb 15 arquetes, per tal de donar servei a la zona nord del poble, que és a on s’hi troben més granges i habitatges disseminats.

Actualment ja s’ha aconseguit connectar tots els equipaments municipals disgregats pel municipi (Gurb té una extensió de 53Km2) i una vintena llarga de cases de pagès ja estan connectades a través de la fibra òptica gràcies a aquest sistema, sense el qual no s'haurien pogut connectar mai o s'haurien hagut d'esperar molts anys al haver de dependre de les prioritats dels operadors privats. Actualment i cada dia més, les granges, per la tecnologia que utilitzen, i les persones, independentment d’on visquin, necessiten poder estar connectats a la fibra òptica.

Des de l’Ajuntament es valora molt positivament aquest projecte ja que dona solucions a municipis que, com Gurb, tenen un extens territori i per les seves característiques, dificultats per fer arribar serveis a tots els veïns. Per portar a terme el projecte s’ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona a través del programa de Xarxa que ha aportat 100.000 €, la resta s’ha finançat amb recursos propis de l’Ajuntament i de la inversió generada a través de l'explotació de la xarxa de comuns.

 

Font: Ajuntament de Gurb

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top