iBeacons i etiquetes intel·ligents per millorar 6 ciutats espanyoles

La recerca de solucions transformadores per al desenvolupament de les ciutats és la raó de ser de la iniciativa 'Cities Open Challenge by Ferrovial'. L'empresa espanyola, juntament amb els ajuntaments de la Corunya, Màlaga, Santander, Sevilla, València i Vitòria, ha seleccionat sis projectes innovadors d'emprenedors per millorar els serveis urbans, que s'implantaran en projectes pilot en cada municipi.
 
La Corunya, 'Connecthings'. Aquesta solució es basa en la implantació de 'tags' (etiquetes) en el mobiliari urbà i els espais públics de la ciutat. Mitjançant aquestes etiquetes, queden vinculats amb l'aplicació i la pàgina web de l'Ajuntament perquè els usuaris tinguin informació a l'instant.
 
Màlaga, 'ReCollect'. L'objectiu d'aquest projecte és ajudar els residents a definir dies de recol•lecció de residus sòlids, aconseguint un punt de coordinació entre la demanda del servei i la seva organització i provisió.

Santander, 'Ouner'. És una oficina virtual d'objectes perduts. Mitjançant una web i una 'app', els usuaris poden registrar les seves pertinences en el seu inventari personal, de manera que si perden un objecte, qui ho trobi pot posar-se en contacte amb aquesta persona.
 
Sevilla, 'GUAU'. Consisteix en el rastreig i recerca d'animals perduts mitjançant la tecnologia iBeacons, que permet identificar i posicionar objectes per proximitat. També fomenta la interacció entre els propietaris d'animals domèstics.

València, 'Clickcole'. Aquesta plataforma ofereix accés a informació actualitzada sobre el sistema educatiu, promovent l'organització col·lectiva i l'ús intel·ligent dels recursos de la ciutat.

Vitòria, 'Moovit'. Aquesta aplicació gratuïta de transport públic col·laborativa permet als usuaris planificar el seu trajecte, seguir en viu l'evolució del mateix o consultar horaris.


Font: El Mundo
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top