Igualada tindrà tres rutes per la ciutat a peu i amb bicicleta

L’Ajuntament d’Igualada desenvoluparà a partir d’aquest any 2014 la seva Anella Verda, un conjunt de diferents recorreguts per la ciutat, pensats per a fer a peu, corrent o amb bicicleta. Aquesta gran anella comptarà amb tres subanelles, de diferents llargades i dificultats però, en tots els casos, estaran especialment dissenyades, senyalitzades, assegurades i adaptades per al lleure i la pràctica de l’activitat física.

L’Anella Fluvial tindrà un recorregut de 6,3 quilòmetres i un traçat circular passant pel Parc Fluvial, el Rec i el Passeig Verdaguer. Serà de dificultat baixa i es podrà recórrer a peu en una hora i mitja i amb bicicleta en uns 35 minuts, aproximadament. L’Anella Central, de la seva banda, tindrà 8,8 quilòmetres i proposarà un recorregut que unirà el passeig Verdaguer i l’Avinguda de Catalunya. La seva dificultat serà mitjana i es preveu que pugui ser recorreguda a peu en 2:15 hores o amb bicicleta en una hora, amb una dificultat mitjana. Finalment, l’Anella de Les Guixeres serà la més llarga i la que presentarà una major dificultat: 13,1 quilòmetres, passant per l’Avinguda de Catalunya i pujant fins la zona de Les Comes i les Guixeres. Josep Miserachs, tinent d’alcalde d’Entorn, ha explicat que “aquestes anelles es podran recórrer separades o combinant-les, de manera que cada persona podrà trobar un recorregut amb la distància i la dificultat que necessiti”. De fet, quan es recorri la gran Anella Verda en tot el seu perímetre, això suposaran 20,5 quilòmetres i, quan es vulguin sumar les tres anelles, es podrà fer un recorregut total de fins a 28 quilòmetres passant pels entorns urbans, zones fluvials, zones verdes i parcs d’Igualada. Miserachs afegeix que “aquest projecte s’emmarca en un altre de més gran, el de Ciutat Amable, que vol, amb accions com aquesta, fer d’Igualada una ciutat acollidora i que permeti als seus ciutadans gaudir l’activitat física a l’aire lliure, l’esport en família i la vida saludable”.

Aquest any 2014 l’Ajuntament adequarà l’anella inferior, la Fluvial, que és la que ja té més trams existents i que requerirà una intervenció menor. Amb un pressupost de 100.000 euros, s’hi posaran elements de seguretat i senyalització, s’hi afegiran tres zones de descans al Rec, a l’Avinguda Gaudí i a la piscina del Recasens i es tancarà l’anella al seu vessant Est, adequant un nou camí que enllaci des del Tanatori al Passeig Verdaguer, seguint el torrent d’Òdena en sentit ascendent.

Les altres dues subanelles es preveuen per als anys 2015 i 2016. Caldrà dur a terme accions com ara la implantació de passos de vianants o regulació semafòrica en punts on ara no n’hi ha, l’adaptació de camins sobretot als extrems Est i Oest de cadascuna d’elles, la millora de voreres, la revisió de l’enllumenat o la implantació d’elements de senyalèctica que identifiquin cada recorregut. Aquest any, però, ja s’avancen tasques en punts de les dues anelles superiors, com per exemple a l’Avinguda de Catalunya, on s’està adequant per a vianants el tram entre l’Escola Dolors Martí i l’Hospital d’Igualada. A més, molt aviat la Diputació de Barcelona iniciarà els treballs de construcció d’un nou vial al lateral del primer tram de la carretera de Les Maioles, que formarà part de l’anella superior i que permetrà accedir a peu de manera segura a la zona de les Guixeres.


Font: La Veu de l’Anoia
 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top